Januari

Sammanfattning av året som gick
2022.01.18

Sammanfattning av året som gick

2021 var året då Sveriges riksdag äntligen beslutade om möjligheten att förbjuda återkommande brottsaktiva individer att besöka butiker.

Månadens fråga januari 2022
2022.01.18

Månadens fråga: Ombetts att lämna ut kunduppgifter av polis

Hej! Vi har blivit kontaktade av en polis som vill ha information om en av våra kunder och vad vi har sålt. Tydligen handlar det om en person som misstänks för en skjutning. Det känns väldigt obehagligt, vad ska vi göra?

Trygghetsbarometern Q4 2021
2022.01.18

Nästan varannan handlare utsattes för brott under den senaste månaden

Mer än var tredje handlare utsattes för stöld under den senaste veckan och en av fem blev utsatta för hotfullt beteende under den senaste månaden. Vidare visar Svensk Handels Trygghetsbarometer att även bedrägerier mot handlare ökat under senare tid.

Nya företag på Varningslistan december 2021
2022.01.18

Två nya bolag åkte upp på Varningslistan under december

Under december publicerades två nya företag på Varningslistan, Boston Consulting Group (Kapat namn) och Företags Guiden. Här följer mer info om företaget.

Bluffbolagen som drabbar flest företag
2022.01.18

Bluffbolagen som drabbar flest företag

De företag som drog på sig flest klagomål under december var Förvaltningsel, Erik Andersson (enskild firma) och Axilia Energy.

Fem varningar i säkerhetsappen under december
2022.01.17

Fem varningar i säkerhetsappen under december

Bedrägerier i samband med återköp, våg av bluff-sms och klädstölder där tjuvarna har med sig små verktyg för att larma av kläderna är några av de varningar som Svensk Handels Säkerhetscenter gått ut med i appen under november.

Nya checklistor i appen
2022.01.17

Nya checklistor i appen

Nu har vi fyllt på appen Säkerhetscenter med checklistor som innehåller information om hur du kan hantera olika typer av bedrägerier. Du hittar dessa genom att klicka på ”Checklistor” och sedan ”Bedrägerier”.