Bluffbolagen som drabbar flest företag

De företag som drog på sig flest klagomål under april var Web hosting solutions 24, Scandic Energy och Erik Andersson (enskild firma).

Web hosting solutions 24: Företaget skickar ut erbjudanden som flertalet företagare uppfattar som fakturor. På erbjudandet finns en uppmaning om att betala 4875kr senast den 30 september 2021. I det finstilta står det dock att det endast är ett erbjudande om en webhostingtjänst.

Scandic Energy: Företag som sedan tidigare har pågående ärenden med Förvaltningsel och Axilia Energy blir nu fakturerade från Scandic Energy. Enligt Scandic Energy har de sedan årsskiftet tagit över leverans av el samt fullmakter och avtal från Axilia Energy.

Förutom att Scandic Energy har tydliga kopplingar till både Förvaltningsel och Axilia Energy består klagomålen i att kunder faktureras utan avtal, debiteras felaktiga påminnelseavgifter samt blir hotade med inkasso och Kronofogden om betalning ej erläggs.

Betalningsmottagare är BAHB Properties AB (559073-9339) som numera går under namnet Dolight Energy Services AB. På fakturan anges Scandic Energy som företagsnamn men organisationsnumret går till AB Scandinavian Energy Hub (559210-6974).

Erik Andersson (enskild firma) publicerades på Varningslistan i juni 2021.

Säljare från företaget ringer upp och får det att låta som att man är deras nuvarande kund. De hävdar att man har haft ett basutbud på Google och undrar nu om man vill uppgradera sin information eller om man vill ligga kvar med basutbudet. Efter samtalet så skickar de en faktura. Detta trots att man aldrig har varit deras kund och det aldrig funnits något avtal sedan tidigare.

Läs mer om hur du hanterar en bluffaktura här.

Nina Jelver
Publicerad: 2022.06.15 Senast uppdaterad: 2022.06.15