Fyra nya bolag åkte upp på Varningslistan under maj

Under maj publicerades fyra nya företag på Varningslistan, Euipa, Deloitte (kapat namn) European Intellectual Property Services och Go Office Store. Nedan följer mer info om företagen.

Euipa: Företaget skickar ut erbjudanden som flertalet företagare uppfattar som fakturor. På erbjudandet finns en uppmaning om att betala 2299,99 Euro inom 8 dagar. I det finstilta står det dock att det endast är ett erbjudande om registrering av varumärke i en privat databas.

Deloitte (kapat namn): De drabbade företagen kontaktas via mejl av en som säger sig företräda Deloitte. I mejlet hävdar man att det finns en obetald faktura som behöver hanteras skyndsamt. Kort därefter dyker det upp ett mejl som ser ut att komma från det drabbade företagets chef/VD/CEO. I mejlet, som i själva verket också kommer från bedragaren, styrker man fakturans äkthet för att på så sätt övertyga mottagaren om att kravet och fakturan är legitim.

European Intellectual Property Services: Företaget skickar ut erbjudanden gällande varumärkesregistrering som flertalet företagare känner sig vilseledda av. På erbjudandet finns en uppmaning om att signera dokumentet inom 14 dagar. I det finstilta står det dock att det endast är ett erbjudande som inte kommer från den officiella varumärkesregistreringen. 

Go Office Store: Företaget skickar ut erbjudanden som flertalet företagare uppfattar som fakturor. På erbjudandet finns en uppmaning om att betala € 885 inom 14 dagar. I det finstilta står det dock att det endast är ett erbjudande.

Nina Jelver
Publicerad: 2022.06.15 Senast uppdaterad: 2022.06.15