Bluffbolagen som drabbar flest företag

De företag som drog på sig flest klagomål under oktober var Förenade företagen, ConnectD och Web Hosting Solutions 24. Nedan följer mer info om företagen.

Förenade företagen publicerades på Varningslistan i april 2022.

Säljare från Förenade Företagen ringer upp angående Google-tjänster och får det att låta som att man redan är deras kund. Efter samtalet så skickar de en faktura. Detta trots att man aldrig har varit deras kund och det aldrig har funnits något avtal.

ConnectD publicerades på Varningslistan i mars 2021. Företagets säljare tar kontakt via telefon och vilseleder de drabbade att teckna oskäligt dyra mobilabonnemang. Abonnemang som ofta inkluderar diverse extrakort och onödiga telefonväxlar. Förutom att fakturorna är oskäligt dyra upplever många av de som drabbats att de stressats till att skriva under, att det som avtalats över telefon inte stämmer med vad som senare framgår av avtalet samt att bindningstiden på 60 månader är betydligt längre än vad som avtalats.

Web Hosting Solutions 24 publicerades på Varningslistan i mars 2022. Företaget skickar ut erbjudanden som lätt kan uppfattas  som fakturor, vilket också är avsikten. På erbjudandet finns en uppmaning om att betala 4 875kr. I det finstilta står det dock att det endast är ett erbjudande om en webhostingtjänst.

Läs mer om hur du hanterar en bluffaktura här.

Jonny Forsberg
Publicerad: 2022.11.13 Senast uppdaterad: 2022.11.13