Bluffbolagen som drabbar flest företag

De företag som drog på sig flest klagomål under september var Web hosting solutions 24, EU Business Register och Förenade företagen.

Web hosting solutions 24: Företaget skickar ut erbjudanden som flertalet företagare uppfattar som fakturor. På erbjudandet finns en uppmaning om att betala 4875kr senast den 30 sep 2021. I det finstilta står det dock att det endast är ett erbjudande om en webhostingtjänst.

EU Business Register: EU Business Register publicerades på Varningslistan redan 2016. Företaget skickar ut formulär där de vill att man uppdaterar sina uppgifter. Högt upp i fet stil står det (Updating is free of charge). I det finstilta står det att man binder upp sig på en kostnad av 995 Euro per år i 3 år, om man skriver under. 

Förenade företagen: Publicerades på Varningslistan i april 2022. Säljare från Förenade Företagen ringer upp angående Google-tjänster och får det att låta som att man är deras nuvarande kund. Efter samtalet så skickar de en faktura. Detta trots att man aldrig har varit deras kund och det aldrig funnits något avtal.

 

Läs mer om hur du hanterar en bluffaktura här.

Jonny Forsberg
Publicerad: 2022.10.12 Senast uppdaterad: 2022.10.12