Stöld av jackor i Solna

Använder folie som hjälpmedel.

Just nu får vi på Säkerhetscenter in information om stöldligor i Solna som använder sig av folierade väskor och folie som hjälpmedel för att stjäla jackor.

Gärningspersonerna som ofta är fler till antalet kommer in i butiken med vad som ser ut att vara helt vanliga väskor. Det man inte lägger märke till är att väskorna på insidan har täckts av aluminiumfolie som skärmar av varularmen från larmbågarna. Inne i butiken delar gärningspersonerna på sig, en distraherar personalen medan de andra riktar in sig på jackor. I vissa fall tas jackorna med till provhytter, i andra fall till i en undangömd hörna i butiken. Där stoppar de ner Jackorna i de folierade väskorna. Vi ser även att gärningspersonerna jobbar i par där den ena täcker den andre som stoppar ner varor i den folierade väskan. När de känner sig klara går de ut ur butiken utan att larmbågarna tjuter.

Folie runt varularmet

En annan variant är att tjuven har med sig en bit aluminiumfolie in i butiken. Vid tillfälle så sluter gärningspersonen aluminiumfolie runt varularmet. Även här går tjuven ut ur butiken utan att larmbågarna tjuter.

Rekommendationer:

  • Informera er personal
  • Var uppmärksamma och informera varandra om misstänkta händelser
  • Kalla på hjälp tidigt, kanske från era kollegor eller från vaktbolaget
  • Ta inga onödiga risker. Sikta på att störa ut tjuvarna så att de avviker från butiken
  • Vid en konstaterad stöld, håll tjuvarna under uppsikt på säkert avstånd och invänta väktare eller polis för själva ingripandet om möjligt
  • Tipsa närliggande butiker om händelser som ni råkat ut för, enklast är att anmäla i appen och dela informationen i er samverkansgrupp.
Publicerad: 2020.03.18 Senast uppdaterad: 2020.04.08

Skriv en kommentar