Februari

Varning - tjuvar använder folierade påsar
2022.02.28

Just nu i Lund - Tjuvar använder folierade påsar för att stjäla

Just nu får vi på Säkerhetscenter in anmälningar där gärningspersoner använder sig av folierade påsar som hjälpmedel för att stjäla.

Varning - Ökad beredskap för möjliga cyberintrång
2022.02.25

Ökad beredskap för möjliga cyberintrång

På grund av händelseutvecklingen i Ukraina bör följade åtgärder vidtas.

Falska sedlar i Karlstad
2022.02.24

Varning för falska sedlar i Karlstad

Svensk Handel Säkerhetscenter har fått in anmälningar från handlare i Karlstad rörande falska 500-lappar. Sedlarna är i majoriteten av fallen tillverkade av sämre papperskvalitet och saknar en eller flera säkerhetsdetaljer men är trots detta svåra att upptäcka.

Falska sedlar i Timrå
2022.02.24

Varning för falska sedlar i Timrå

Svensk Handel Säkerhetscenter har fått in anmälningar från handlare i och omkring Timrå rörande falska 500-lappar. Sedlarna är i majoriteten av fallen tillverkade av sämre papperskvalitet och saknar en eller flera säkerhetsdetaljer men är trots detta svåra att upptäcka.

Falska 500-lappar i Kristinehamn
2022.02.15

Var uppmärksam på falska 500-lappar i Kristinehamn

Svensk Handel Säkerhetscenter har fått in anmälningar från handlare i Kristinehamn rörande falska 500-lappar. Sedlarna är i majoriteten av fallen tillverkade av sämre papperskvalitet och saknar en eller flera säkerhetsdetaljer men är trots detta svåra att upptäcka.

Varning - Alingsås
2022.02.11

Just nu i Alingsås - Små verktyg används för att plocka bort varularm

Just nu får Svensk Handel Säkerhetscenter in många anmälningar där kläder har stulits. Vi ser att gärningspersonerna plockar på sig kläder för att sedan gå till ett dolt utrymme eller provrum där de tar bort larmen med hjälp av verktyg.

Varularm plockas bort med hjälp av magneter
2022.02.04

Varularm plockas bort med hjälp av magneter

Just nu i Arlöv. Just nu får vi på Säkerhetscenter in många anmälningar där gärningspersoner använder sig av magneter för att plocka bort larm från varor.

Tjuvar använder väskor och folie för att stjäla kläder och skor
2022.02.04

Tjuvar använder väskor och folie för att stjäla kläder och skor

Just nu i Solna. Just nu får vi på Säkerhetscenter in anmälningar där gärningspersoner använder sig av väskor och folie som hjälpmedel för att stjäla.

Systematiska stölder i samband med självscanningen
2022.02.02

Systematiska stölder i samband med självscanningen

Just nu får Svensk Handel Säkerhetscenter in anmälningar där gärningspersoner satt i system att fuska med självscanningen i Stockholm.