Maj

Varning sko- och klädstölder
2022.05.31

Just nu i Sundsvall - Tjuvar använder väskor och folie för att stjäla kläder och skor

Just nu får vi på Säkerhetscenter in anmälningar där gärningspersoner använder sig av väskor och folie som hjälpmedel för att stjäla.

Små verktyg används för att plocka bort varularm
2022.05.24

Just nu i Alingsås - Små verktyg används för att plocka bort varularm

Just nu får Svensk Handel Säkerhetscenter in många anmälningar där kläder har stulits. Vi ser att gärningspersonerna plockar på sig kläder för att sedan gå till ett dolt utrymme eller provrum där de tar bort larmen med hjälp av verktyg.

Varularm plockas bort med hjälp av magneter
2022.05.18

Just nu i Södertälje - Varularm plockas bort med hjälp av magneter

Just nu får vi på Säkerhetscenter in många anmälningar där gärningspersoner använder sig av magneter för att plocka bort larm från varor.

Fejkade Swish betalningar
2022.05.09

Varning för fejkade Swish-betalningar

Flertalet handlare har hört av sig till Säkerhetscenter då det blivit lurade av fejkade Swish-betalningar. Anmälningarna kommer från alla delar av landet så företeelsen verkar vara utbredd.

Falska sedlar i Eskilstuna
2022.05.04

Varning för falska sedlar i Eskilstuna

Svensk Handel Säkerhetscenter har fått in anmälningar från handlare i Eskilstuna rörande falska 500-lappar. Sedlarna är i majoriteten av fallen tillverkade av sämre papperskvalitet och saknar en eller flera säkerhetsdetaljer men är trots detta svåra att upptäcka.

Falska 500-lappar i Östersund
2022.05.03

Var uppmärksam på falska 500-lappar i Östersund

Svensk Handel Säkerhetscenter har fått in anmälningar från handlare i Östersund rörande falska 500-lappar. Sedlarna är i majoriteten av fallen tillverkade av sämre papperskvalitet och saknar en eller flera säkerhetsdetaljer men är trots detta svåra att upptäcka.

Falska sedlar i Malmö
2022.05.02

Var uppmärksam på falska sedlar i Malmö

Svensk Handel Säkerhetscenter har fått in anmälningar från handlare i Malmö rörande falska 500-lappar. Sedlarna är i majoriteten av fallen tillverkade av sämre papperskvalitet och saknar en eller flera säkerhetsdetaljer men är trots detta svåra att upptäcka.