Rusta ditt modeföretag för framtiden genom gratis kompetensutbildning

Den pågående pandemin i kombination med krav på hållbarhet och digitalisering skapar ett förändrat kompetens- och rekryteringsbehov framöver. För dig som vill vidareutbilda dig inom hållbart mode finns flera kostnadsfria kurser inom utbildningssatsningen re:skills.

I kölvattnet av coronapandemin har tusentals anställda inom sko- och modebranschen drabbats hårt av varsel och permitteringar. Samtidigt ser branschen positivt på framtiden med stora kompetens- och rekryteringsbehov.

Framför allt är det digitala lösningar inom service och hållbar konsumtion som efterfrågas. Det visar rapporten ”Hållbar, kreativ och medveten” där analyser och slutsatser från flera branschaktörer finns sammanställda och som ligger till grund för det EU-finansierade projektet re:skills Textile & Fashion.

– Det sker ett stort skifte inom textil- och modebranschen och de kostnadsfria digitala kurserna är en stor och viktig utbildningssatsning som ger en fantastisk möjlighet för alla som jobbar inom branschen och som påverkats av pandemin att rusta både de anställda och företagen för att fortsätta verka i framtidens handel, säger Jessica Korondy Ring, näringspolitisk expert, Svensk Handel.

Genom att delta i utbildningssatsningen får du en unik chans att möta de kompetenskrav som behövs för att tillgodose kundernas ökade efterfrågan på hållbara affärsmodeller och tjänster. På re:skills hemsida finns grundkurser inom bland annat ”Hållbar textil och mode”,  ”Hållbara affärsideer i butiken” samt ”Digital affär”att välja mellan.

På reskills.nu kan du få information och registrera dig i projektet.

Re:Skills Textile & Fashion finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden. Projektet drivs av Högskolan i Borås och Science Park Borås, i samverkan med Svensk Handel, Proteko och TEKO (Sveriges Textil- och Modeföretag). Utbildningssamordnare är Nordiska Textilakademin.

Jessica Korondy Ring
Publicerad: 2021.12.22 Senast uppdaterad: 2021.12.22 Kategorier: Svensk Handel Stil, Medlemsaktuellt