Hoppa till innehåll

Arbetsgivarguiden

Här får du som medlem råd och hjälp i arbetsrättsliga frågor samt aktuell information för dig som arbetsgivare. Om du inte hittar svaret på din fråga här är du välkommen att kontakta vår arbetsrättsjour. Du hittar kontaktuppgifter till arbetsrättsjouren längst ner på sidan.

Aktuellt inom arbetsmiljö

ArbetsgivarnyttNya regler och ny regelstruktur för alla föreskrifter inom arbetsmiljö samt aktuella tillsynsinsatser från Arbetsmiljöverket.

Webbinarium om reglerna för utsändning i Europa

ArbetsgivarnyttFörsäkringskassan går igenom hur EU-reglerna för utsända fungerar och vad man behöver veta och tänka på för att kunna förbereda sig.

Införandet av lönetransparensdirektivet i Sverige – utredning pågår

ArbetsgivarnyttI april 2023 antogs EU-direktivet för insyn i lönesättning, det så kallade lönetransparensdirektivet. Nu utreds hur direktivet ska införas i

Månadsrapportering av arbetare hos Fora

ArbetsgivarnyttUnder det första kvartalet 2024 (exakt datum är ännu inte fastslaget) kommer Fora övergå till månadsrapportering för arbetare. Det innebär b

Film om modern krishantering

ArbetsgivarnyttNu finns en filmad föreläsning om modern krishantering att se på SH Play.

Nytecknade kollektivavtal

ArbetsgivarnyttBehöver du som arbetsgivare lämna svar på en inkomstförfrågan från Försäkringskassan? Då behöver du uppge när kollektivavtalet som den anstä

Färre rekommendationer om covid-19 från Folkhälsomyndigheten från 1 juli 2023

ArbetsgivarnyttLäs mer om de rekommendationer som gäller från 1 juli här.

Förändringar i vissa kollektivavtalade försäkringar

ArbetsgivarnyttSvenskt Näringsliv, LO och PTK har den 26 juni 2023 kommit överens om förändringar i vissa kollektivavtalade försäkringar.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.