Hoppa till innehåll

Svensk Handels webbplats presenterar organisationens verksamhet, mål och syfte. På webbplatsen publiceras nyhetsmaterial med anknytning till och intresse för handeln. För medlemmar i Svensk Handel erbjuds ett omfattande utbud av information, rådgivning och tjänster.

Denna sida är en sammanställning av information och tips som kan underlätta ditt besök på Svensk Handels webbplats.

Svensk Handel strävar efter att hålla en hög nivå när det gäller tillgängligheten på våra webbplatser. Det här är något vi kontinuerligt arbetar med och tar därför tacksamt emot synpunkter och förslag.

Språk
Innehållet på svenskhandel.se är i huvudsak på svenska. Viss information finns dock även på engelska.

Textstorlek
Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten på tangentbordet och snurra på mushjulet, alternativt hålla ner Ctrl-tangenten och trycka på + eller - på tangentbordet. Om inte det fungerar hittar du alternativ för att ändra textstorlek i webbläsarens meny.

Skriva ut
Du skriver ut sidor genom att klicka på skrivarikonen som finns överst på varje sida, alternativt via din webbläsares inbyggda funktion för utskrift. På utskrifterna är utseendet delvis annorlunda, bland annat är menyer och navigationselement borttagna.

Ladda ner dokument
En del av informationen på webbplatsen utgörs av dokument, exempelvis blanketter och publikationer. I de flesta fall är dokumenten i pdf-format eller i word-format. För att öppna en fil klickar du på länken. För att spara en fil högerklickar du på länken och väljer Spara mål som. Ge filen ett namn och välj vart den ska sparas.

För att öppna pdf-filer krävs programvaran Acrobat Reader, som du kan hämta gratis från Adobe. För att kunna läsa Word-, Excel- och Powerpointfiler behöver du antingen Microsoft Office installerat på din dator eller lagra dokumenten i OneDrive eller Dropbox där Word Online öppnar dokumenten i webbläsaren.

Webbläsare
Webbplatsen är byggd enligt webbstandarder och riktlinjer för tillgänglighet. Vi testar även med flera webbläsare, telefoner och surfplattor för att verifiera att webbplatsen fungerar korrekt.

Koden är enligt HTML5 och Cascading Style Sheet (CSS) 3.0 samt JavaScript för att fungera bra i så många moderna webbläsare som möjligt.

Vårt mål är att webbplatsen ska fungera bra i moderna webbläsare på dator, mobiltelefoner och surfplattor. Vi testar löpande med senaste versionerna av de stora webbläsarna samt inbyggda webbläsare i senaste versionerna av Android och Apple iOS.

Din webbläsare behöver stödja JavaScript för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt.

Om du upplever problem med webbplatsen prova först att uppdatera till senaste version av din webbläsare.

Menyn
Högst upp till vänster på alla sidor hittar du huvudmenyn som fälls ut när du klickar på ikonen/texten. Den innehåller ett antal sektioner som vid klick på pilen fäller ut undermenyn för sektionen i fråga. Om du istället för att klicka på pilen klickar på texten kommer du till sektionens startsida. I huvudmenyn finns under sektionerna också länkar till några av de viktigaste organisationssidorna.

Sökfunktion
Om du vet vad du letar efter men inte riktigt vet under vilken rubrik det kan finnas, så kan vår sökfunktion vara ett bra alternativ. Sökfunktionen har s.k. auto-complete vilket betyder att den visar upp resultat medan du skriver in ditt sökord. Det kan vara till hjälp om du t.ex. inte vet exakt hur du ska uttrycka din sökfras eller inte vet hur det du vill söka på stavas.
Du hittar alltid vår sökfunktion högst uppe till höger på alla sidor.

Spårmärkning
För att göra det enklare för dig att veta var du är någonstans på vår webbplats använder vi oss av spårmärkning. För att visa på vilken nivå du befinner dig så visas ett spår längst upp på varje sida. Dessa länkarna går att klicka på om du vill navigera ett eller flera steg bakåt i strukturen.

Nya fönster/flikar
Länkar till sidor inom webbplatsen öppnas alltid i samma flik/fönster. Undantag finns för vissa dokumentformat, till exempel pdf-filer. Externa länkar, dvs länkar till andra webbplatser öppnas alltid i ny flik/fönster.

Om du själv vill öppna en länk i ett nytt fönster eller en ny flik kan du göra det genom att högerklicka på länken och välja ”Öppna i nytt fönster” eller ”Öppna i ny flik”.

Du kan även hålla nere en tangent samtidigt som du klickar på en länk för att öppna den i ett nytt fönster eller flik. Vilken tangent det är varierar mellan webbläsare och operativsystem, men det vanligaste är Ctrl i Windows och Cmd (Äpple/Kringla) i Mac OS X.

Texter
Textmaterial på svenskhandel.se får användas och spridas under förutsättning att:

  • materialet återges i obearbetat skick

  • det framgår varifrån materialet kommer

  • materialet inte används i kommersiellt syfte

Bilder
Svensk Handels pressbilder är fria att publicera i nyhetssammanhang. De kan även användas vid utbildning, eller studiematerial som till exempel examensrapporter. Övriga bilder på webbplatsen får inte användas utan Svensk Handels godkännande.

Observera att

  • bilderna inte får användas i kommersiellt syfte utan Svensk Handels och fotografens godkännande

  • bilderna får beskäras men inte förvanskas

  • fotografens namn måste anges vid publicering

Länkning
Länkning till svenskhandel.se från andra webbplatser ska göras på ett sätt eller i ett sådant sammanhang att syftet med Svensk Handels material inte riskerar att missförstås. svenskhandel.se ska öppnas i eget fönster.

Här hittar du information om hur vi behandlar personuppgifter och hur vi använder kakor (cookies) på svenskhandel.se:

Svensk Handels integritetspolicy >

Svensk Handels Cookiepolicy >

Regler för kommentarer på Svensk Handels hemsida
Detta är ett fritt forum i den bemärkelsen att det är skribenterna själva som skapar och ansvarar för sina inlägg. Här kan man kommentera, kritisera och diskutera. Men skribenterna måste också hålla sig till Svensk Handels regler.

Vi accepterar inte inlägg med rasistiskt innehåll eller nedsättande omdömen om kön, etniskt ursprung, religion och sexualitet eller inlägg som annars kan anses stötande. Inte heller accepteras svordomar, könsord, ovårdat språkbruk eller en hotfull ton. Svensk Handel förbehåller sig också rätten att redigera/ändra inlägg som inte följer dessa regler utan att behöva motivera åtgärden. Svensk Handel förbehåller sig rätten att radera inlägg. Var respektfull i dina kommentarer.

Tänk på att 
• hålla dig till ämnet
• inte gå till personangrepp
• bara länka till relevant information

Funktionen för kommentering sker i enlighet med Lag om ansvar för elektroniska anslagstavlor (1998:112) (www.notisum.se/rnp/sls/lag/19980112.HTM).

Kontaktuppgifter till Svensk Handel hittar du via länken Kontakta oss som alltid finns högst upp till höger på varje sida och i huvudmenyn. I sidfoten längst ner på varje sida finns också kontaktinformation.

Kontakta oss >

Medarbetare >

Kontakta oss gärna om du har synpunkter eller frågor om webbplatsen och dess innehåll.
Webbansvarig: Thomas Liås

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.