Hoppa till innehåll

Hyresfrågor

Hyresfrågan är högst aktuell. Relationen mellan hyra och omsättning fortsätter att försämras och tusentals butiker riskerar att slås ut under kommande två år. För Svensk Handel är frågan högt prioriterad och vi bevakar löpande dina intressen. Vi hjälper dig också med råd och tips på området.

Läs gärna vår Hyresguide!

lina-sabadello-film-2.png

Viktig information om indexklausulen i ditt hyresavtal

NYHETMycket viktig info för dig som ska omförhandla ditt hyreskontrakt. Här får du handfasta tips att ta med dig in i förhandlingen.
illustration-rapporter.jpg

Nytt program för att stärka handelns konkurrenskraft

I Svensk Handels nya Näringspolitiska program föreslås en mängd reformer för att stärka företag och värna jobben inom handeln.

Hyresdatabasen

I Svensk Handels hyresdatabas analyseras våra medlemmars hyresdata för sällanköpsvaruhandeln årligen. Databasen byggs för att genom analys kunna identifiera strukturella problem på hyresmarknaden och stötta er medlemmar med fakta i en fråga som ständigt är aktuell.

Läs mer eller anmäl intresse
interior-galleria.jpg

Hyresguiden

Med vår guide får du en bättre utgångspunkt för dina hyresförhandlingar. Att ha kunskap kring de grundläggande reglerna i lokalhyresrätt kan hjälpa dig att undvika konflikter som kan uppstå i samband med avtal och villkor.

Till hyresguiden för dig som hyr lokal
interior-varuhus-moderna-rulltrappor.jpg

Aktuellt om hyror

lina-sabadello-film-2.png

Viktig information om indexklausulen i ditt hyresavtal

NyhetMycket viktig info för dig som ska omförhandla ditt hyreskontrakt. Här får du handfasta tips att ta med dig in i förhandlingen.
galleria-liza.jpg

Dags att säga upp ditt lokalhyresavtal för villkorsändring

Läs ocksåHyresavtal som löper ut den 31 december 2024, ska sägas upp för villkorsändring senast 31 mars. Svensk Handel Juridik hjälper dig göra rätt.
butikslokal-900x280.jpg

Indexklausulen i standardavtalet har reviderats

Läs ocksåSvensk Handel, Visita, Fastighetsägarna och Sveriges Allmännytta har i ett gemensamt arbete reviderat de samförhandlade indexklausulerna.
galleria-liza.jpg

Dags att säga upp ditt lokalhyresavtal för villkorsändring

NyhetAtt säga upp ett lokalhyresavtal kan vara krångligt. Här är konkreta tips när det är dags att säga upp hyresavtal för villkorsändring.
interior-kopcentrum-iii.jpg

Indexeringen av hyran för 2024 står för dörren

NyhetI mitten av november kommer vi att få veta hur hög indexeringen av hyran för 2024 kommer att bli. Vi rekommenderar våra medlemmar att förber
illustration-rapporter.jpg

Svensk Handels Näringspolitiska program

Läs ocksåMinskat konsumtionsutrymme i kombination med en rekordsvag krona skapar stora utmaningar för svenska handelsföretag.
startplatta-hyror.jpg

Svensk Handels experter förklarar hyresfrågan

NyhetTa chansen att få information och tips från våra experter kring hur lågkonjunkturen påverkar hyresavtalen.
71e47499abca494d89b11fda8dd0c486.jpg

Hyresdatabasen

Läs ocksåI Svensk Handels hyresdatabas analyseras våra medlemmars hyresdata för sällanköpsvaruhandeln årligen. Databasen byggs för att genom analys k
sofia-larsen-citatbild.jpg
Det är förödande att låta en tillfällig inflationstopp driva upp hyrorna med över 10 %
Sofia Larsen, vd på Svensk Handel

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.