Hoppa till innehåll

Handeln är en bransch i ständig förändring. I den årliga rapporten ”Framtidens handel” tas tempen på de senaste trenderna inom den svenska handeln.

fredtidens-handel-virituellt.jpg

Partihandeln i fokus i 2023 års Framtidens handel

Partihandeln är mitt i en spännande utveckling. Stora lagerinvesteringar i ökad automatisering som effektiviserar handeln, digitaliseringen som möjliggör försäljning direkt till privatkonsumenter, och en branschglidning som utmanar detaljhandeln.

Partihandeln omsätter ungefär dubbelt så mycket som detaljhandeln, men är kanske bara hälften så känd och synlig. Det här vill vi ändra på – i alla fall vad gäller synligheten och kunskapen om allt vad partihandeln kan vara. Därför har vi tagit fram denna rapport om partihandeln, som blir den tredje i rapportserien Framtidens handel.

Gränserna mellan parti- och detaljhandeln blir mer flytande, och detaljhandeln utmanas av partihandlare med egna varumärken som hoppar över detaljhandelsledet och säljer direkt till slutkonsument. Det saknas förstås inte utmaningar inom partihandeln. Konkurrensen är hård och partihandeln är mer konjunkturkänslig än detaljhandeln. De företag som är bäst på att effektivisera lager och inköp, optimera produktutbudet i sin nisch och leverera en bra kundupplevelse kommer att fortsätta vara lönsamma.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.