Hållbart mode ‒ så kommer du igång

Vill du jobba med hållbart mode och stärka ert varumärke? Med ett enkelt knapptryck kan ditt företag helt kostnadsfritt få de verktyg ni behöver för att komma igång eller gå vidare med förtagets hållbarhetsarbete. 

I takt med att konsumenternas medvetenhet kring kläders miljöpåverkan ökar växer nya hållbara affärsidéer fram. Den snabba tekniska utvecklingen och nya politiska beslut påverkar också modeindustrins hållbarhetsarbete framåt. Har ditt företag vad som krävs för att ställa om?

Genom att ansluta dig till den nationella plattformen ”Textile & Fashion 2030 för hållbart mode och textilier” får du som medlem i Svensk Handel, helt kostnadsfritt, de verktyg du behöver för att komma vidare i ert hållbarhetsarbete.

Plattformen är en neutral mötesplats där experter inom textil, mode och hållbarhet samverkar kring hållbarhetsfrågor, omvärldsbevakning och utbildning inom: 

  • Material, Kemi & Återvinning, produktdesign
  • Produktion & Teknik
  • Affärsmodeller och Konsumtion

3 steg till ett hållbart mode

Genom att ansluta ditt företag till TF 2030 skapar ni tillsammans en gemensam plan för att integrera Agenda 2030 i tre steg:

  1. Analysera vart bolaget står i dag i ert hållbarhetsarbete.
  2. Planera och sätter upp en gemensam handlingsplan.
  3. Genomför de planerade förbättringarna som stärker ert varumärke, minskar miljöpåverkan och framtidssäkra er verksamhet.
Plattformen är en unik chans för våra medlemsföretag att kunna ta del av branschkunskap och erfarenheter som bidrar till att de globala målen i Agenda 2030 uppfylls, samtidigt som er verksamhet kan möta framtidens hållbara konsumenter

Jessica Korondy Ring, näringspolitisk expert på Svensk Handel.

Läs mer om hur du anmäler ditt företag till Textile & Fashion 2030.

Regeringsuppdraget Textile & Fashion 2030 har målet att ta fram nya produkter och lösningar för en mer hållbar textil- och modebransch. Initiativet kommer från Sveriges regering som gett Högskolan i Borås i uppdrag att etablera och leda Textile & Fashion 2030. Uppdraget är på fem år och drivs av Smart Textiles, en del av Science Park Borås, i samarbete med Textilhögskolan, Swedish Fashion Council, RISE, TEKO och Svensk Handel.

Publicerad: 2021.08.25 Senast uppdaterad: 2021.08.25 Kategorier: Medlem, Medlemsaktuellt