Utbilda dig inom due diligence – rabatt för dig som medlem i Svensk Handel!

Inom några år förväntas en EU-lag att träda i kraft som kräver att företag identifierar, hanterar och redovisar sina risker kopplade till mänskliga rättigheter. På denna utbildning lär du dig att utföra due diligence i enhet med kommande EU-lag och internationella riktlinjer från FN och OECD.

Utbildningen arrangeras av ETI Sverige, en medlemsorganisation är grundad och finns till för företag, fackföreningar, civilsamhällsorganisationer samt offentliga aktörer.

Kurstillfällena leds av ETI Sveriges verksamhetschef, Henrik Lindholm, med gästtalare från bland annat Ericsson, Lindex, Axfood och Nudie Jeans. Följande ingår:

  • Grundkrav enligt FN:s och OECD:s riktlinjer
  • Praktisk implementering i sex steg: (1) förankra (2) identifiera (3) förhindra (4) följ upp (5) kommunicera (6) gottgör
  • Exempel från ledande företag
  • Verktyg och mallar för företagets due diligence-arbete
  • Det senaste om kommande EU-lag

Målgrupp

Utbildningen vänder sig främst till dig som arbetar med hållbarhets- och leverantörsfrågor på företag eller offentlig sektor. Den är också av intresse för verksamma inom fack och civilsamhälle som jobbar med företagsansvar.

Innehållet är anpassat för företag i olika storlekar och branscher. 

Du som medlem i Svensk Handel får 20 procents rabatt på de fyra kurstillfällena! Ange koden SvenskHandel2022 när du anmäler dig!

Anmäl dig och ta del av mer information genom att klicka här.

Magnus Nikkarinen
Publicerad: 2022.02.16 Senast uppdaterad: 2022.02.16 Kategorier: Medlem, Medlemsaktuellt