Hoppa till innehåll
Insikt från partner:Mastercard
Insikt från partner:

Checkout-rapporten 2024

I samband med Sverigelanseringen av Click to Pay, det nya sättet att betala med kort online, har Mastecard undersökt hur svenskarna handlar online och vad som är viktigt för dem i checkouten.

mastercard-checkout-rapport.jpg

Bekvämlighet är centralt – 72 procent shoppar från soffan

Svenskarna handlar mer och mer online. Köpen görs från många platser, men soffan är den klara platsvinnaren enligt Mastercards undersökning - hela 72 procent säger att de oftast sitter i soffan när de handlar. På andra plats, med 26 procent, kommer sängen. 12 procent handlar på jobbet och endast 1 procent gör det på gymmet.

Att handla på nätet görs ofta av bekvämlighet och enligt undersökningen skulle 60 procent av svenskarna vilja slippa hämta kortet från plånboken när de handlar online. 64 procent vill slippa fylla i kort- och leveransuppgifter manuellt.

Hög medvetenhet om säkerhet – 79 procent vill dela sina uppgifter med så få som möjligt

Säkerhet och integritet är viktiga faktorer som påverkar hur konsumenter väljer att betala på nätet. 79 procent av svenskarnas vill att deras betalningsinformation ska delas med så få som möjligt. Ett intryck av dålig säkerhet kan också leda till färre affärer. Över en tredjedel, 36 procent av de svarande, har de senaste tre månaderna avbrutit ett köp för att det kändes osäkert.

Flexibilitet avgörande – 81 procent vill shoppa utan avgifter

Undersökningen visar att vilka betalningslösningar kunden erbjuds och hur de är utformade, kan påverka lojaliteten. Hela 70 procent säger att det är viktigt eller mycket viktigt med flexibla betalningslösningar för att man ska fortsätta välja butiken. För en majoritet av de tillfrågade, 81 procent, är det också viktigt att det inte är några avgifter vid betalningen.

Ta del av rapporten här →

Kontakta oss om du vill synas här

eleonor-dahlberg1.jpg

Eleonor Dahlberg

Partneransvarig

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.