Publicerad: 2018.10.25   •  
Senast uppdaterad: 2018.10.25

Brexit

På den här sidan har vi samlat all information om brexit. En kostnadsfri guide, en checklista, brexitnyheter och mer.

Svenska handelsföretag har betydande verksamhet i Storbritannien. Med en total detaljhandelsförsäljning som översteg 30 miljarder svenska kronor 2016 och med 300–400 butiker, samt e-handelsexport till ett uppskattat värde av flera hundra miljoner svenska kronor är Storbritannien en av de viktigaste nationella marknaderna för svenska handelsföretag.

Många av de regler som i dagsläget styr handeln med Storbritannien är harmoniserade på EU-nivå och en brexit innebär att dessa regler måste omförhandlas. Det är därför viktigt att de företag som handlar med Storbritannien metodiskt går igenom vilka områden som kan innebära en utmaning för det egna företaget i och med brexit, i syfte att i möjligaste mån undvika ökade kostnader och administration.

Det rör sig exempelvis om regler för tullnivåer och kvoter, arbetsrättsliga regler, dataskydd, konsumenträttsliga regler och produktsäkerhetsregler. Det handlar också om sådana frågor som energimarknadslagstiftning och etableringsfrihet.

På den här sidan har vi samlat all information om brexit. Ta del av Svensk Handels kostnadsfria brexitguide nedan. Där hittar du även en smidig checklista för förberedelser inför brexit.

Till höger hittar du senaste nytt om brexit och en tidslinje som hjälper dig att följa utvecklingen.

kostnadsfri

Svensk Handels brexitguide

Inför brexit

Checklista för förberedelser

Kommentarer (0)