Varningar under maj

Under maj månad har vi gått ut med sex varningar i appen där många har kretsat kring stölder och bedrägerier av olika slag.  Vi har bland annat varnat för en ökad aktivitet hos utländska stöldligor som framförallt riktar in sig på smink, mobiltelefoner, hörlurar och apoteksprodukter.

Stöldligorna är välorganiserade och de arbetar oftast i par eller mindre grupper. Brottsverktyg är vanligt, exempelvis folierade påsar, för att störa ut larmsystemet, alternativt tänger/krokar för att ta loss larmbrickor.

På bedrägerisidan har vi varnat för det ökade fusket med självscanning, om att ett nytt företag ringer runt och erbjuder sökoptimering till överpriser samt att det pågår utpressningsförsök via e-post. Avsändaren av utpressningsmejlet påstår denna gång att mottagaren är bevakad och kommer att bli kidnappad om denne inte betalar in 200 dollar i Bitcoin. Något som givetvis inte stämmer. Vi har även återigen varnat för falska 500-kronors sedlar, denna gång i Örebro. Värt att tillägga är att vi de senaste dagarna fått in fler anmälningar rörande falska sedlar, denna gången 200-lappar och dessutom i samma område.

Publicerad: 2019.06.12 Senast uppdaterad: 2019.06.12

Skriv en kommentar