Veckans vinnare

Varje dag under säkerhetsveckan utnämnde vi en vinnare. Priset gick till den handlare som varit mest aktiv, engagerad eller rapporterat in händelser som lett till att vi kunnat varna övriga för pågående brottslighet. Samtliga vinnare har informerats via mejl.

Förutom dagliga vinnare har vi även delat ut Säkerhetsveckans hederspris samt korat Säkerhetsveckans mest engagerade handlare. Vinnarna presenteras nedan.

Säkerhetsveckans hederspris: City Örebro / Stina Storm

Med motiveringen: Den anmälda säkerhetshändelsen om falska sedlar resulterade i en varning i appen till det berörda området. Medlemmen visade dessutom på stort engagemang genom att sprida informationen om falska sedlar i samverkansgrupperna i appen och i andra lokala kanaler. Ett föredömligt arbete i strävan mot brottsligheten.

Hej Stina och grattis till utmärkelsen! Hur känns det att vinna hederspriset under säkerhetsveckan 2019?

- Jättekul, även om man önskar att det inte ska behövas. Med appen är det enkelt att anmäla och det krävs ingen ansträngning.

Har du anmält tidigare via appen?

- Jajamän det har jag.

Vad tycker du att ni har mest nytta av med appen Säkerhetscenter?

- Flera saker, dels i gruppdynamiken och att kunna tipsa varandra. Men också checklistorna, vi rekommenderar våra medlemmar att läsa dem så de är uppdaterade ifall något skulle hända.

Vad är det bästa med gruppdynamiken?

- Jo det är enkelt sätt att nå ut till berörda snabbt. Jag är delaktig i fler grupper och kan snabbt nå ut till alla som berörs med samma info samtidigt.

Säkerhetsveckans mest engagerade: Samverkansgruppen i Örnsköldsvik

Med motiveringen: Gruppen har visat stort engagemang under veckan och gemensamt har större kedjor och mindre butiker samverkat i arbetet mot brottslighet. Deras anmälningar visar att det även i mindre städer dagligen sker brott i butikerna och att det därför är viktigare än någonsin att fortsätta att anmäla alla brott för att visa en rättvis bild av vardagen för många handlare.

Hej och grattis till utmärkelsen! Hur känns det att vinna hederspriset under säkerhetsveckan 2019?

- Tack, det känns jätteroligt!

Ni är över 50 medlemmar i samverkansgruppen, hur lyckades ni bli det?

- Vi har en lång historia av samverkan i Övik. Vi har förstått vikten av att dela med oss och lyfta varandra. Träffas man och pratar är det lätt att förankra saker och ting. Säkerhetsappen är ett klockrent verktyg för oss som vill bjuda in till en trygg och säker stad. Ett enkelt sätt att anmäla brott och varna varandra.

Hur är det att vara administratör för gruppen?

- Inget problem att vara administratör i gruppen men det är ett förtroende som jag absolut kan förvalta mer aktivt.

Hur ser det fortsatta arbetet ut i appen nu när säkerhetsveckan är över?

- Nu jobbar vi vidare för att informera andra om appen och siktar på att vara 100 medlemmar till Svensk Handels nästa säkerhetsvecka. Det gäller också att inspirera de som redan anslutit sig att vara aktiva och dela med sig för bästa möjliga resultat. Vi kör på helt enkelt!

Publicerad: 2019.05.16 Senast uppdaterad: 2019.05.16

Skriv en kommentar