Svensk Handels Säkerhetsvecka

För fjärde året i rad planerar vi Säkerhetsveckan. I år hålls Säkerhetsveckan under vecka 19, den 6:e till 12:e maj. Under Säkerhetsveckan kommer Svensk Handel uppmärksamma stölder, hot och våld som drabbar handelsföretagen.

Under Säkerhetsveckan vill vi uppmana alla våra användare att anmäla ALLA händelser som sker. Detta för att vi ska kunna driva trygghetsfrågorna mot våra politiker och myndigheter på ett bra sätt. Självfallet gäller samma principer som tidigare, vi använder bara data i aggregerad form och lämnar aldrig ut uppgifter som kan kopplas till en specifik användare. Anmäl brott även om sannolikheten för att någons ska kunna gripas är låg. Många ärenden kanske inte behöver polisanmälas, men de är ändå viktiga att anmäla in till Säkerhetscenter för vårt gemensamma brottsförebyggande arbete. Ibland upprättas en anmälan av polis på plats, exempelvis vid ett rån. Glöm inte bort att då också få iväg en anmälan till oss på Säkerhetscenter. Då kan vi bli ännu bättre på att hjälpa er.

Under säkerhetsveckan 2019 anordnar vi en tävling där de som är mest aktiva i appen Säkerhetscenter har möjlighet att vinna pris (små priser men stor ära). Vi återkommer med mer information kring detta närmare vecka 19.

Säkerhetscenter är öppen och gratis för alla oavsett organisationstillhörighet och kan användas för att anmäla in händelser både till vår gemensamma databas och till polisen.

Månadens tips!

Du vet väl om att du kan anmäla brott och säkerhetshändelser på mindre än en minut.

Gör såhär:

  • Öppna appen
  • Välj det brott/säkerhetshändelse du vill anmäla eller tipsa om
  • Klicka i svarsalternativ på ett fåtal frågor
  • Välj om du vill anmäla/tipsa till polis, annan mottagare via mailadress, försäkringsbolag, en grupp, eller bara Svensk Handels Säkerhetscenter
Publicerad: 2019.03.22 Senast uppdaterad: 2019.03.22

Skriv en kommentar