Hoppa till innehåll

Varningslistan

Global Corporate Services

Var uppmärksam!publicerat 2020-01-30

Företaget bakom

Observera! Dessa uppgifter är hämtade från fakturan och kan medvetet vara felaktiga.
Bolagsnamn
Global Corporates Services
Adress
10 Elvira Medez Street, Interseco Building, 8thFloor. Panama City, Republic of Panama
Telefonnummer
+46 855 80 11 44

Tillvägagångssätt

Varningslistan får in klagomål från personer som känner sig lurade av företaget Global Corporate Services (f.d. Panlegis). Många drabbade är blivande företagare som söker info om hur man startar ett företag.

Många drabbade har sett en annons från företaget och beställt en informationsbroschyr via ett formulär på hemsidan. Dagen efter ringer en säljare från det Maltabaserade bolaget upp, via ett svenskt telefonnummer, för att hjälpa till med uppstarten av det nya företaget. Säljaren låter ofta proffsig och förtroendeingivande och menar på att en svensk utlandsregistrerad filial (SUF) vore det bästa alternativet för kunden i fråga. Säljaren hävdar att en SUF ger samma rättigheter som ett aktiebolag men kostar som en enskild firma och du slipper aktiekapitalet. I många fall förstår inte den uppringde vad det är man tackar ja till utan tror att det är ett AB man pratar om men så är inte fallet.

En stund in i samtalet ombeds man att lämna ut sitt kortnummer, under löfte att inga pengar ska dras förrän registreringsprocessen inklusive bekräftelse på avtal är skickat men i många fall dras pengar från kontot samma dag, i vissa fall hundra tusentals kronor.

Lämna aldrig ut dina kortuppgifter på uppmaning av någon annan. Om du redan lämnat ut uppgifterna, ring din bank och spärra kortet!

Sök i varningslistan

VarningVar uppmärksam

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.