Global Corporate Services

Global Corporates Services

Adress: 10 Elvira Medez Street, Interseco Building, 8thFloor.
Postadress: Panama City, Republic of Panama
Telefon: +46 855 80 11 44

INVOICE

 

Känner du dig vilseledd av det här företaget?   
Läs mer om hur du hanterar en bluffaktura här.     

Mer information om Global Corporates Services: 

Varningslistan får in klagomål från personer som känner sig lurade av företaget Global Corporate Services (f.d. Panlegis). Många drabbade är blivande företagare som söker info om hur man startar ett företag.

Många drabbade har sett en annons från företaget och beställt en informationsbroschyr via ett formulär på hemsidan. Dagen efter ringer en säljare från det Maltabaserade bolaget upp, via ett svenskt telefonnummer, för att hjälpa till med uppstarten av det nya företaget. Säljaren låter ofta proffsig och förtroendeingivande och menar på att en svensk utlandsregistrerad filial (SUF) vore det bästa alternativet för kunden i fråga. Säljaren hävdar att en SUF ger samma rättigheter som ett aktiebolag men kostar som en enskild firma och du slipper aktiekapitalet. I många fall förstår inte den uppringde vad det är man tackar ja till utan tror att det är ett AB man pratar om men så är inte fallet.

En stund in i samtalet ombeds man att lämna ut sitt kortnummer, under löfte att inga pengar ska dras förrän registreringsprocessen inklusive bekräftelse på avtal är skickat men i många fall dras pengar från kontot samma dag, i vissa fall hundra tusentals kronor.

Lämna aldrig ut dina kortuppgifter på uppmaning av någon annan. Om du redan lämnat ut uppgifterna, ring din bank och spärra kortet!

Registreringsdatum INGA UPPGIFTER
F-Skatt INGA UPPGIFTER
Moms INGA UPPGIFTER
VATnr INGA UPPGIFTER
Publicerad: 2020.01.31 Senast uppdaterad: 2020.01.31 2

Skriv en kommentar

Kommentarer (2)

Kommentar skapad 2020-04-04 08:52
04 apr 2020 kl 08:52

Det är precis så som ni beskriver !Jag blev lurad på 14.000 kr. PLÖTSLIGT ,TVINGADES JAG PÅ EN väldigt proffsig sätt att lämna mina uppgifter och jag blev av med pengarna utan någon resultat. Fick inga originala papper på posten ,inte ens på e-post har jag fått företaget registrerat på rätt namn.Kvitot är på ett namn och företaget på ett annat. Är mycket ledsen och besviken. Jag har hunnit berätta till de om ångerrätten på 14 dagar men sen dess kan jag inte nå de på telefonen eller på någon annan sätt. Vad ska jag göra?Tacksam för hjälp

Kommentar skapad 2020-03-31 12:42
31 mar 2020 kl 12:42

Om man råkat ut för det här företaget, vad kan man göra. Är orolig för att ha kvar de två bolagen som de säger att jag valt att starta. Jag får kostnadsfritt lägga ned dem inom 12 mån. men får inte tillbaka en krona. Kanske kan vara värt att "bara" bli av med de 14000:- som det hittills har kostat mig.

Tacksam för vägledning.