Hoppa till innehåll

Konsumenträttskurs: Har kunden alltid rätt?

Vill du lära dig mer om vad du behöver tänka på när ditt företag säljer varor till konsumenter? Missa då inte Svensk Handel Juridiks konsumenträttskurs där vi går igenom de uppdaterade reglerna.

anstalld-och-kund-i-fritidsbutik.jpg

Under de senaste åren har stora ändringar gjorts i reglerna på konsumenträttsområdet. Bland annat trädde den nya konsumentköplagen i kraft den 1 maj 2022. Lagändringarna innebär en del förändringar i konsumenters rättigheter, vilket ställer krav på handelns företag att utbilda sina medarbetare i de nya reglerna.

Samtidigt kan även de gamla konsumentreglerna vara svåra att förstå och vi får många frågor om t.ex. hur kundtjänstmedarbetare ska hantera exempelvis reklamationer eller ångerrätten. Detta är särskilt viktigt i och med att företag riskerar avgifter i nivå med GDPR-böter vid brott mot vissa av reglerna.

Detta erbjudande har tagits fram för att Svensk Handels medlemmar ska få bättre förutsättningar att uppfylla de skyldigheter ni har när ni säljer varor till konsumenter samt utbilda era medarbetare i hur de ska hantera kundtjänstärenden.

Om kursen

Tid: 13 december 2023 mellan kl. 13:00 – 15:00
Plats: Digital kurs
Pris: 3 500 kronor, exkl. moms per deltagare

Anmälan

Anmäl dig till kursen senast 11 december via anmalan@shjuridik.se genom att skicka följande uppgifter: 

  • Företagsnamn

  • Organisationsnummer

  • Fakturaadress

  • E-postadress för PDF-fakturor

  • Ev. kostnadsställe

  • Referens

  • Deltagarens namn

  • Deltagarens e-postadress för utskick av länk.

Länken till kursen skickas ut till deltagaren dagen innan kursdatum. Notera att länken är personlig för den deltagare du anmäler till kursen.

Begränsat antal platser gäller.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.