Hoppa till innehåll

För handeln, och e-handeln i synnerhet, är tillgång till data och kundinsikten en viktig och absolut nödvändig resurs, dagens regelverk innebär dock betydande utmaningar för handelsföretag. Svensk Handel har tagit fram en vägledning som hjälper dig att navigera rätt.

digital-betalning-dator.jpg

Tillgång till webbplatsdata och kundinsikt är en förutsättning för handelsföretags konkurrenskraft på en global marknad. Det kan dock vara svårt för enskilda handlare att veta hur webbplatsdata ska kunna användas på ett ansvarsfullt sätt samtidigt som de ska vara konkurrenskraftiga utifrån de juridiska och kommersiella förutsättningar som finns idag.

Svensk Handel har därför tagit fram denna vägledning för personuppgifter, cookies och annan spårteknik för att underlätta för dig som handlare. Vägledningen finns tillgänglig för dig som medlem nedan.

Vägledningen är en fortsättning av Svensk Handels tolkningsguide om GDPR (dataskyddsförordningen) som du också hittar nedan.

För medlemmar

Om du loggar in kommer du här nedan att kunna ladda ner vägledningen.

Läs mer

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.