Nytt företag på Varningslistan

Under november publicerade vi ett nytt företag på Varningslistan: Intrum Justitia. Företaget skickade i slutet på november ut fabricerade fakturor där de utgav sig företräda inkassobolaget Intrum AB.

Under förespegligen att företräda det välkända inkassobolaget Intrum AB (f.d. Intrum Justitia) skickade företaget ut falska inkassokrav. Fakturan var helt och hållet fabricerad. Vare sig adress, telefonnummer, mejl, organisationsnummer eller bankgiro stämde med det riktiga företaget Intrum AB (f.d. Intrum Justitia) och med tanke på att inkassoföretaget bytt namn så stämmer inte heller loggan längre.

Flest klagomål på Varningslistan under november

De företag som drog på sig flest klagomål under november var Webinfo, VRE, Baker McKenzie (kapat) samt Intrum Justitia.

Webinfo publicerades på Varningslistan i augusti. Deskickar ut fakturor avseende sökoptimering på Google trots att tjänsten aldrig beställts.

VRE publicerades även de under augusti. De skickar ut en blankett gällande uppdatering av företagsinformation i enlighet med GDPR. I det finstilta döljer sig dock en kostnad på 711 euro per år under tre års tid.

Baker McKenzie publicerades på Varningslistan redan i mars. Företaget, som säger sig företräda den internationella advokatbyrån Baker McKenzie, skickar ut falska fakturor på väldigt höga belopp, ofta mellan 250 000 – 400 000 kronor. Initialt tas en kontakt med ekonomiansvarig på företaget via mejl där man meddelar att det finns en obetald faktura. Inte sällan kommer det därefter ett mejl från vad som ser ut att vara chefen som bekräftar att betalning ska genomföras.  

Intrum Justitia (se ovan)

Har du drabbats? Så här hanterar du en bluffaktura >>

Publicerad: 2019.12.12 Senast uppdaterad: 2019.12.12

Skriv en kommentar