Hoppa till innehåll

Frukostmöte kring brottslighet och säkerhet

Svensk Handel tillsammans med Polisen, Helsingborgs Stad och Byggföretagen bjuder in till ett frukostmöte kring brottslighet på arbetsplatser. Detta är ett allvarligt problem som kan innebära risker för arbetstagare, företag och samhället som helhet.

polis-avsparrning.jpg

För att bekämpa brottslighet på byggarbetsplatser är samarbete mellan byggföretag, myndigheter och lokala gemenskaper avgörande. Företag bör också investera i säkerhetsåtgärder såsom säkerhetskameror, belysning och stängsel samt utbilda sina anställda om säkerhetsrisker och hur man rapporterar incidenter.

Det är också viktigt att skapa en kultur av säkerhet och integritet på byggarbetsplatser genom att främja ansvarsfullt beteende och uppmuntra arbetstagare att rapportera misstänkta aktiviteter. Genom att ta dessa åtgärder kan man minska risken för brottslighet och skapa en tryggare arbetsmiljö på byggarbetsplatser.

Vi kommer att få lyssna till hur Helsingborgs Stad arbetar brottsförebyggande och trygghetsskapande i det offentliga/semioffentliga rummet. Kommunpolisen pratar om vikten av att anmäla brott och att tipsa polisen om det man observerar kring sin verksamhet samt hur polisen arbetar utifrån prioriteringar och ledning.

Brottsligheten drabbar hela näringslivet, och inte minst handeln är särskilt utsatt, liksom byggbranschen. Svensk Handel har länge drivit politiskt påverkansarbete för att komma åt brottsligheten och säkerställa att de som begår brott döms och får kännbara straff. I det brottsförebyggande arbetet har Svensk Handel tagit fram appen Säkerhetscenter där du bland annat kan polisanmäla brott på minuten och samverka med andra företag, kommun och polis. Marie Enhörning på Svensk Handel ger oss en presentation av appen och ger praktisk information om hur den kan användas.

Tid: 28 november kl. 8.30-10.00
Plats: Florettgatan 27 D, Helsingborg

marie-enhorning2.jpg

Marie Enhörning

Näringspolitisk expert

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.