Hoppa till innehåll

Årets Ordförandepris gick till studenterna Rebecka Skoog och Simon Bering som får 50 000 kronor vardera. Båda studenterna har visat stort engagemang och spås en lysande framtida karriär inom handeln.

730086f2e752468c9cc08532233f47a5.JPG
Om ordförandepriset

Ordförandepriset instiftades av Svensk Handels förre ordförande Christian W Jansson som oavkortat lät sitt arvode gå till ett stipendium som årligen ska tilldelas framstående handelsstudenter. Även nuvarande ordförande Fredrik Persson har låtit sitt arvode gå till priset

Ordförandepriset delas varje år ut i samband med Svensk Handels årsstämma i syfte att premiera framstående studenter från landets handelsinriktade universitets- och högskoleutbildningar.

Vinnarna och motiveringarna

Rebecka Skoog
Rebecka har haft väldigt goda studieresultat och visat på nyfikenhet och en vilja att lära sig nya saker. Ju längre hon studerat, desto tydligare har hennes brinnande intresse för detaljhandeln samt hållbart och etiskt företagande blivit. Rebecka är övertygad om att modeindustrin kommer möta tuffare hållbarhetskrav och det är en förändring som hon ser fram emot att vara en del av i sitt framtida arbetsliv. Rebecka är en person med både hjärta, hjärna och drivkraft som utan tvekan kommer att få en lyckosam karriär.

Simon Bering
Simon har under sina studier i Retail Management på Center for Retailing (CFR) vid Handelshögskolan i Stockholm uppvisat synnerligen goda resultat. Han har utmärkt sig i de kurser som utvecklats av CFR med explicit bäring på kvantitativ analys samt frågor kring digitalisering och hållbarhet. Fakulteten på CFR är övertygade om att Simon kommer att kunna göra viktiga insatser för handelsbranschen tack vare hans erfarenhet av, kompetens inom och stora intresse för analytiskt arbete och insiktsdrivet beslutsfattande.

Stort grattis och lycka till önskar vi på Svensk Handel!

För frågor eller intervju kontakta: 
Hans Tjernström, presschef, 010-471 86 89

hans-tjernstrom.jpg

Hans Tjernström Carraro

Kommunikationschef

presskontakt-3.jpg

Presskontakt

Är du journalist och vill komma i kontakt med Svensk Handel? Kontakta vår pressjour

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
tvattmaskiner.jpg

EU:s Right to repair antagen i EU-parlamentet

NyhetDen 23 april 2024 antog EU-parlamentet direktivet om Right to repair, vilket syftar till att förenkla för konsumenter att få sina varor repa
eu---enrico-letta.png

Ny rapport om EU:s inre marknad och dess geopolitiska roll

NyhetItaliens tidigare premiärminister har tagit fram en rapport som utforskar den inre marknadens betydelse och framtid
statistik-fakta.jpg

Ljusare ekonomisk framtid väntas stärka hushållens köpkraft

NyhetSom medlem kan du logga in och ta del av Svensk Handels rapport Handelskonjunkturen.
svenska-sedlar-mynt.jpg

Kontanter är samhällsviktigt – men vem ska betala för dem?

NyhetFrågan om kontanter är samhällsviktig, men för handelns företag skulle en tvingande kontanthantering innebära stora kostnader.
eu-emma.jpg

Inför EU-valet: Tre frågor till Emma Wiesner (C)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
eu-evin.jpg

Inför EU-valet: Tre frågor till Evin Incir (S)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
eu-arba.jpg

Inför EU-valet: Tre frågor till Arba Kokalari (M)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
_59a3839_sh_women-paytech-11april_webb.jpg

Självledarskap som tema fyllde andra träffen i Women in Paytech

NyhetEtt 50-tal personer i hubben kom till uppdukat bord med såväl frukost som inspiration och lärdomar att ta med sig hem.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.