Hoppa till innehåll

Branschföreningen Svensk Handel Stil förstärker sin styrelse med tre nya ledamöter - Andreas Koschnike, J.Lindeberg; Thomas Bergqvist, Bergqvist Skor och Jesper Danielsson, Houdini.

nya-styrelseledamoter-i-svensk-handel-stil.png

Svensk Handel Stil är ett branschkansli för de cirka 3 000 medlemmarna i Svensk Handel som arbetar inom modebranschen. Stil arbetar för att stärka branschen, med särskilt fokus på att informera och inspirera företag till ökat ansvarstagande i frågor som rör kvalitet, produktsäkerhet, hållbarhet och sociala förhållanden. De nya styrelseledamöterna kommer att bidra till att ta detta arbete till nästa nivå.

-Vi är jätteglada att kunna välkomna Andreas, Thomas och Jesper till styrelsen som tillsammans kommer bidra med ökad kompetens inom e-handel, hållbarhetsarbete och skohandeln. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete i styrelsen för att tillsammans med våra medlemmar föra branschen framåt, säger Charlotte Nordén, ordförande i Svensk Handel Stil.

Andreas Koschnike är Head of e-commerce på J.Lindeberg. Han har lång erfarenhet av att både starta och driva egna bolag inom e-com, retail och mode. Först ut i karriären i slutet på 90-talet var det via ett agent- och distributionsbolag samt butiker inom streetwear, skate och snowboard. Han startade och drev Caliroots 2003 till en koncern på 500 msek med global försäljning online samt butiker i Norden och Tyskland fram till 2020 då bolaget såldes till Footway Group (FWG). På FWG satt han i ledningsgruppen och var med och startade nya butikskoncept samt i M&A-avdelningen där man förvärvade bolag som Grand Shoes och Stayhard. År 2022 började han på J.LINDEBERG för att leda omstruktureringen av den nya e-handeln där. Andreas driver även ett eget bolag, ACCEXE, som verkar som advisor och affärsängel inom mode, retail och tech.

- Med mer än 25 år i branschen hoppas jag att kunna erbjuda mina insikter inom e-commerce och moderetail om hur man som företagare kan tackla både med- och motgångar, säger Andreas Koschnike.

Thomas Bergqvist är vd på Bergqvist Skor och driver sedan 20 år Bergqvist Skor med tjugotalet fysiska skobutiker med tillhörande e-handel. Han är från början utbildad ekonom men hamnade i familjeföretaget och tog över verksamheten i början av 2000-talet. Under den tid som passerat har antalet fysiska butiker vuxit, samtidigt som e-handeln blivit en betydelsefull del av verksamheten.

- Som vd för en lite mindre organisation får man på gott och ont vara delaktig i frågor av väldigt varierande karaktär, vilket givit mig en bred erfarenhet som jag hoppas kunna få användning för i styrelsearbetet, säger Thomas Bergqvist.

Jesper Danielsson är Chief Product Officer på Houdini och har sedan ett drygt decennium drivit design- och innovationsteam inom sport och outdoor. Han är en global pionjär inom hållbar innovation, och har sedan 8 år tillsammans med ett team av likasinnade designat verksamheten för att bli en positiv kraft för människa, samhälle och planet. Han har arbetat både operativt och strategisk med att bygga upp och vidareutveckla holistisk design i samklang med naturen, exempelvis cirkulär produktdesign, product-as-a-service lösningar, materialinnovation samt kollaborativ innovation med öppen källkod. Tidigare har Jesper byggt volymprogram och patenterade concept för Adidas Outdoor, samt arbetat med globala innovationsprojekt och kreativa koncept för Adidas Advanced Concepts.

- I framtidens textilsektor blir industriell symbios avgörande - att få till symbioser både när det gäller resurs- och kunskapsflöden. Genom samarbete kring våra största gemensamma utmaningar och med design som vårt kraftfullaste verktyg kommer framtidens upplevelser, produkter och värdekedjor kunna vara regenerativa, säger Jesper Danielsson.

Styrelsen består sedan tidigare av Charlotte Nordén, Cellbes; Ingvar Larsson, MQ Market; Anna Karin Holck, Bestseller; Caroline Öhgren, Lindex; Claes Meldgaard, Kappahl; Daniel Löfkvist, Stadium; Beng Jaller, Sthlm Blvrd; Marthyn Inghamn, SkoUno och JeansUno; Jan Smeds, ANWR Norden och Karin Lindahl, Conbipel.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ebba Asplind, ebba@swedishfashioncouncil.se

presskontakt-3.jpg

Presskontakt

Är du journalist och vill komma i kontakt med Svensk Handel? Kontakta vår pressjour

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
kund-med-sportskor.jpg

Handlarnas framtidsförväntningar stiger inte – trots fallande inflation

PressmeddelandeButiks- och partihandeln backar något, medan e-handlarna tror på något starkare månader framöver.
ursula-von-der-leyen-1400x788-01-1721306462.jpg

Ursula von der Leyen omvald till EU-kommissionens ordförande

PressmeddelandeDen 18 juli omvalde Europaparlamentet Ursula von der Leyen för en andra mandatperiod som ordförande för Europeiska kommissionen.
butiksentre-kladaffar.jpg

Dyster månad för väderberoende försäljning

PressmeddelandeDe goda majsiffrorna höll inte i sig i juni. En del kan förklaras av sämre väder, men konsumenterna är fortsatt försiktiga med sina inköp.
sh-logotyp-brun.jpg

Regeringen måste markera mot Temu och Shein

PressmeddelandeSvensk Handel uppmanar nu regeringen att, likt som gjorts i Danmark, tydligt markera mot de kinesiska e-handelsjättarna.
sjalvscannning.png

Hälften av handlarna utsattes för brott under det andra kvartalet

PressmeddelandeHandelns brottsutsatthet har etsat sig fast på höga nivåer. Nya siffror visar att stöld fortsatt är det vanligaste brottet man utsätts för.
matkorg.png

Stigande optimism inom stora delar av handeln

PressmeddelandeFramtidstron ökar från låga nivåer inom butikshandeln samt partihandeln, medan e-handeln ser något mer negativt på kommande tre månader.
sergelgatan-sommar.png

Handlare ser ljust på sommarens försäljning

PressmeddelandeÖver 40 procent av Sveriges handlare förväntar sig en ökad försäljning under sommarmånaderna juni, juli och augusti i år.
ehi-3.png

Kraftig ökning av e-handeln i maj

PressmeddelandeE-handelsindikatorn för maj månad skattar e-handelns omsättning till 14,9 miljarder kronor. En ökning med 29 procent jämfört med 2023.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.