Appen Säkerhetscenter

Appen Säkerhetscenter

Svensk Handels säkerhetsapp är en kostnadsfri och smidig tjänst som du kan ladda ner till din smartphone. Appen erbjuder en rad smarta och lättanvända funktioner, bland annat varningslista och möjligheten att anmäla stöldbrott.

Svensk Handels säkerhetsapp är en kostnadsfri och smidig tjänst som du kan ladda ner till din smartphone. Appen erbjuder en rad smarta och lättanvända funktioner. Den är lätt att ladda ner och enkel att använda. Här får du en överblick av alla funktioner.

Ladda ner vår app Säkerhetscenter! För iPhone / Android  – ta del av varningar och tips.

Om du har någon fundering eller behöver hjälp med appen, kontakta sakerhet@svenskhandel.se

Anmäl brott

Anmäl brott och andra säkerhetshändelser snabbt och smidigt. En polisanmälan tar mindre än en minut att göra, direkt via appen. I appen når du både Svensk Handels Säkerhetscenter och polisen i samma anmälan. Du kan också använda appen som ett incidentrapporteringssystem samt för att få en överblick över ditt företags/kedjas säkerhetshändelser.

Varningar

Ta del av varningar från Svensk Handels Säkerhetscenter i appen eller direkt när vi släpper dem genom att aktivera pushnotiser. Ta del av viktig information kring den aktuella säkerhetshändelsen, tex vilket mönster gärningspersonerna följer och rådgivning kring hur man bör agera för att undvika att själv utsättas för brott. Få information om aktuella bluffakturor och varningslistade företag. Du kan även se utryckningar som polisen gör i ditt område.

Grupper

I appen kan du ansluta till en befintlig grupp som passar din bransch, ditt närområde eller liknande. Om du är medlem i Svensk Handel kan du även själv skapa grupper och bjuda in andra. I den här funktionen kan gruppmedlemmarna sen dela information och samverka för att stötta varandra och förebygga brott.

Krishantering

Krishantering är ett hjälpmedel du kan använda dig av i dina grupper. Krishanteringen är inte beroende av mobilnätet och är därför bra att använda om du inte kan ringa. Vid en krishändelse kan administratören för en grupp skicka ut en kriskoll till gruppmedlemmarna direkt i appen. Tänk på att för att kunna göra en kriskoll måste gruppen vara sluten (dold dvs inte sökbar bland grupper).

Checklistor med säkerhetstips

I appen har vi samlat en rad olika checklistor med säkerhetstips som är bra att använda för att öka tryggheten i butik. Som medlem i Svensk Handel har du tillgång till fler listor än andra användare. 

Det finns både en akutchecklista som du kan använda direkt vid rån, hot eller våld samt checklistor som du kan använda för att förebygga brott långsiktigt. Du kan också skapa egna checklistor som kan delas i dina grupper. I appen hittar du även en FAQ (vanliga frågor och svar) för den nya kamerabevakningslagen och GDPR.

Kategori: Säkerhet 4

Skriv en kommentar

Kommentarer (4)

Kommentar skapad 2020-11-30 18:41
30 nov 2020 kl 18:41

Bra initiativ! Hoppas att detta kan utvecklas till att bli ett mer inter-aktivt verktyg!

Kommentar skapad 2019-06-07 15:03
07 jun 2019 kl 15:03

Hej, om jag gör en anmälan säkerhetshändelse, om jag väljer att den ska gå till polisen, får jag då ett ärendenummer från polisen samtidigt så jag snabbt kan använda ärendenumret direkt efter jag är klar med anmälan?
Det brukar vara ett tillfälligt nr som börjar på I, sedan får man ett 5000-K nummer.
Tacksam för svar

Kommentar skapad 2019-06-12 16:05 Svensk Handel
12 jun 2019 kl 16:05

Hej,
I nuläget så skickar Säkerhetscenter in dina data till polisen, som då upprättar en anmälan. Sedan får du en kopia skickad till dig via post, något som normalt sett tar 3-5 arbetsdagar. Först då får du ett referensnummer (K-nummer). Vi jobbar hela tiden för att få en snabbare väg in till polisen där vi vill se att återkoppling ska kunna ske direkt och elektroniskt. Vi är tyvärr inte där än.
Mvh
Svensk Handel Säkerhetscenter
Sakerhet@svenskhandel.se

Kommentar skapad 2019-02-08 17:27
08 feb 2019 kl 17:27

Hej!

Jag har laddat ner er säkerhetsapp och ska börja använda den. Jag är inte medlem hos er, men det skulle inte behövas enligt info från er. När jag ska skapa en grupp kan jag inte göra det utan att ange ett medlemsnummer - så måste jag vara medlem för att kunna skapa grupper eller vad gäller?
Tacksam för svar!

Kommentar skapad 2019-02-13 11:56 Svensk Handel
13 feb 2019 kl 11:56

Hej! Appen är tillgänglig för alla företag. Alla kan ansöka om att gå med i en grupp. För att kunna skapa en grupp behöver man dock vara medlem i Svensk Handel. Övriga delar ligger öppet för alla företag att ta del av med undantag för vissa checklistor som är medlemsexklusiva. Om en centrumledning, fastighetsägare, kommun, handelsförening, myndighet eller liknande vill skapa en grupp kan man alltid kontakta oss på sakerhet@svenskhandel.se så hjälper vi er att starta upp gruppen.

Kommentar skapad 2018-11-06 11:41
06 nov 2018 kl 11:41

Hejsan, jag undrar ifall man måste vara medlem i Svensk Handel för att kunna använda sig av säkerhetsappen?
Vänliga hälsningar Tove

Kommentar skapad 2018-11-06 16:40 Svensk Handel
06 nov 2018 kl 16:40

Hej Tove! Appen är tillgänglig för alla företag, man behöver inte vara medlem för att använda sig av den. Som medlem får man tillgång till fler delar av appen, exempelvis checklistor med tips på hur man kan förebygga brott. Ladda ner appen, registrera dig och klicka runt. Appen är gratis. Har du några frågor så är det bara att kontakta oss via telefon eller mail. Telefon 010-47 18 680 sakerhet@svenskhandel.se