Hoppa till innehåll

Svensk Handels säkerhetsapp Säkerhetscenter är en kostnadsfri och smidig tjänst som du kan ladda ner till din smartphone. Appen erbjuder en rad smarta och lättanvända funktioner, bland annat Varningslistan och möjligheten att anmäla stöldbrott.

appbukett-2.png

Här får du en överblick av alla funktioner och användningsmöjligheter för Säkerhetscenter. Du kan också ladda ner manualer och broschyrer för appen samt läsa mer om Säkerhetscenter Premium.

Läs om senaste uppdateringen av appen

Funktioner som finns i appen

Anmäl brott och andra säkerhetshändelser snabbt och smidigt. En polisanmälan tar mindre än en minut att göra i appen. Du kan också använda Säkerhetscenter som incidentrapporteringssystem samt för att få en enkel överblick över alla säkerhetshändelser inom din verksamhet.

Med aktiverade pushnotiser i appen får du varningar direkt när de skickas ut. I appen får du viktig information kring aktuella säkerhetshändelser och rådgivning kring hur du kan agera för att undvika att ditt företag utsätts för brott.

Du får också information om aktuella bluffakturor och varningslistade företag via vår populära tjänst Varningslistan. Med appen kan du också se utryckningar från polisen i ditt område.

En central tjänst i Säkerhetscenter är möjligheten att samverka i grupper för din bransch, ditt närområde eller liknande. Grupper hjälper er att dela information, stötta varandra och samverka för att förebygga brott.

En grupp kan användas till:

  • En grupp med butiker kring ett torg.

  • Ett antal företagare i ett industriområde.

  • Olika enheter på ett större företag.

  • Alla medarbetare på en arbetsplats.

Med grupper kan du enkelt dela information vidare och bidra till det brottsförebyggande arbetet. Om du är medlem i Svensk Handel kan du skapa grupper och bjuda in andra.

Du som inte är medlem kan alltid söka medlemskap i en befintlig grupp eller bli inbjuden av en gruppadministratör.

Du som inte är medlem i Svensk Handel och vill få behörighet att starta en egen grupp kan skicka en förfrågan till oss på sakerhet@svenskhandel.se.

Säkerhetscenter har en funktion som kallas ’Kriskoll’ som du kan använda dig av i dina grupper. Kriskoll är inte beroende av mobilnätet och fungerar därför bra att använda om du inte kan ringa.

Vid en allvarlig incident eller kris kan administratören för en grupp skicka ut frågor till gruppmedlemmarna direkt i appen för att få veta om de är i säkerhet, i behov av hjälp och så vidare.

Obs! För att kunna göra en kriskoll behöver gruppen vara dold (sluten) och alltså inte vara sökbar bland grupper.

Säkerhetscenter har ett antal färdiga checklistor med säkerhetstips som är bra att använda för att öka tryggheten i butik. Som medlem i Svensk Handel har du tillgång till fler listor än andra användare.

Det finns både en akutchecklista som du kan använda direkt vid rån, hot eller våld samt checklistor som du kan använda för att förebygga brott långsiktigt. Du kan också skapa egna checklistor som kan delas i dina grupper.

I appen hittar du även en FAQ (vanliga frågor och svar) för kamerabevakningslagen och GDPR.

Några exempel på vad du kan hitta i appen är:

  • Så här bör du agera vid ett rån (checklista).

  • Vad gäller vid kamerabevakning? (FAQ).

  • Så här hanterar du en bluffaktura (rådgivning)

Det finns ett antal checklistor i Säkerhetscenter. Vilka du får tillgång till varierar beroende på om du är medlem i Svensk Handel, om du ingår i en grupp.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.