Hoppa till innehåll

Det här gör Svensk Handel på säkerhetsområdet

Svensk Handel arbetar för att skapa säkra handelsplatser för kunder, besökare och medarbetare.

be232f17d3d94dd1b166e6e58736affc.jpg

Svensk Handel synliggör handelns säkerhetsutmaningar för beslutsfattare, politiker och media. Säkerhetsavdelningen på Svensk Handel ger dagligen råd och stöd direkt till handelns företag. För att brott mot handeln ska kunna utredas effektivt förser Svensk Handel polis, åklagare och andra myndigheter med underlag och information. Vi verkar för nolltolerans mot vardagsbrott, fler synliga poliser på gator och torg, tillträdesförbud och avskaffande av straffrabatt för återfallsförbrytare. 

Så jobbar Svensk Handel med säkerhet
  • På Svensk Handels Säkerhetscenter finns det mesta som har att göra med säkerhetsarbete inom handeln.

  • Svensk Handel arbetar för att sänka antalet butiksrån. Det sker bland annat via Handelsrådet,  som genom programmet ”Skydd mot rån i handeln”, säkerhetscertifierar butiker.

  • Svensk Handel Varningslistan varnar för företag som använder bluffakturor eller andra oseriösa försäljningsmetoder. Vi förser polis, åklagare och Skatteverket med underlag i kampen mot bluffbolagen.

  • Svensk Handel är med i Riksbankens kontanthanteringsråd där vi bland annat ingår i säkerhetsgruppen. Vi driver handelsföretagens frågor gentemot bank, polis och värdebolag.

  • Vi arrangerar ett nätverk för säkerhetschefer som driver handelns säkerhetsfrågor. I nätverket ingår flera av de största kedjorna inom detalj- och partihandeln.

  • Svensk Handels leverantörsnätverk erbjuder medlemmar förmånliga erbjudanden på marknadens bästa säkerhetslösningar för butiker.

Ladda ner vår app Säkerhetscenter! För iPhone / Android  – ta del av varningar och tips.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.