Det här gör Svensk Handel på säkerhetsområdet

Svensk Handel arbetar för att skapa säkra handelsplatser för kunder, besökare och medarbetare.

Svensk Handel synliggör handelns säkerhetsutmaningar för beslutsfattare, politiker och media. Säkerhetsavdelningen på Svensk Handel ger dagligen råd och stöd direkt till handelns företag. För att brott mot handeln ska kunna utredas effektivt förser Svensk Handel polis, åklagare och andra myndigheter med underlag och information. Vi verkar för nolltolerans mot vardagsbrott, fler synliga poliser på gator och torg, tillträdesförbud och avskaffande av straffrabatt för återfallsförbrytare. 

Så jobbar Svensk Handel med säkerhet

  • På Svensk Handels Säkerhetscenter finns det mesta som har att göra med säkerhetsarbete inom handeln.
  • Svensk Handel arbetar för att sänka antalet butiksrån. Det sker bland annat via Handelsrådet,  som genom programmet ”Skydd mot rån i handeln”, säkerhetscertifierar butiker.
  • Svensk Handel Varningslistan varnar för företag som använder bluffakturor eller andra oseriösa försäljningsmetoder. Vi förser polis, åklagare och Skatteverket med underlag i kampen mot bluffbolagen.
  • Svensk Handel är med i Riksbankens kontanthanteringsråd där vi bland annat ingår i säkerhetsgruppen. Vi driver handelsföretagens frågor gentemot bank, polis och värdebolag.
  • Vi arrangerar ett nätverk för säkerhetschefer som driver handelns säkerhetsfrågor. I nätverket ingår flera av de största kedjorna inom detalj- och partihandeln.
  • Svensk Handels leverantörsnätverk erbjuder medlemmar förmånliga erbjudanden på marknadens bästa säkerhetslösningar för butiker.
Publicerad: 2018.11.30 Senast uppdaterad: 2018.11.30 3

Kommentarer (3)

Kommentar skapad 2021-10-07 11:00
07 okt 2021 kl 11:00

Jag har köpt en reservdel till min värmepanna på www.vvsobygg.se
Betalat via Klarna. När varan inte kom har jag förgäves försökt få kontakt med företaget.
Klarna kan inte betala tillbaka pengarna.
När jag läser på olika omdömes sajter så inser jag att jag är bara en droppe i havet.
Det är Hundratals historier som sträcker sig ett år bakåt i tiden där hemmafixare betalat för varor som inte levereras.
Detta pågår än idag på deras hemsida!!

Kommentar skapad 2021-08-20 17:43
20 aug 2021 kl 17:43

Hej! Jag vill anmäla ett pågående bedrägeri mot mig. Gäller från företaget telemer. Har aldrig haft något avtal med dem, och har aldrig tidigare fått någon faktura från dom. Får en påminnelsefaktura att betala senast den 14 augusti 2021 på 351 kr.
Får en faktura till på 208kr som skall betalas senast den 31 augusti 2021. Får ett brev 20 augusti från telemer som påstår att de sökt mig per telefon angående mitt abonnemang som jag inte har. Har kollat min mobiltelefon har inte något missat samtal från dom och har aldrig pratat med dom. Ser detta som en ren bluff.
MVH Lena Edvinsson

Kommentar skapad 2021-08-24 13:31 Svensk Handel
24 aug 2021 kl 13:31

Hej Lena!
Om du har fått en faktura trots att det inte finns något avtal så kan du bestrida fakturan. Mer information om hur du bestrider på bästa sätt kan du läsa här:
https://www.svenskhandel.se/sakerhetscenter/varningslistan/hantera-bluffaktura/
Mvh
Svensk Handel Varningslistan

Kommentar skapad 2021-05-05 12:01
05 maj 2021 kl 12:01

Varför ska jag betala in 496 kr till något jag inte vill ha?
Nordiska Bevakningsgruppen??