Hoppa till innehåll

QR-revolutionen inom handeln – är ditt företag redo?

I det här webbinariet får du veta mer om vilka affärsnyttor 2D-koder – nästa generation streckkoder – skapar för dig som retailer eller återförsäljare. Du kommer också att få exempel från verkligheten och praktisk vägledning i hur butiken kan komma igång med och få nytta av 2D-koder.

gs1-webb.webp

Den traditionella streckkoden EAN har varit en trotjänare sedan 50 år, men räcker inte till för att möta ökade krav på produktinformation från lagstiftare, handelsparter och konsumenter.

En kod – flera möjligheter

En 2D-kod kan skannas i kassan samtidigt som den har kapacitet att bära stora mängder information genom hela värdekedjan fram till slutkonsument. Det skapar en mängd olika fördelar som;

  • bättre lagerhantering,

  • spårbarhet

  • hållbarhet

  • bättre förpackningar

  • konsumentengagemang

… samt ökad produkt- och konsumentsäkerhet.

Just nu pågår ett globalt program som innebär att 2D-koder som QR-kod och Data Matrix introduceras inom retail i hela världen. Ambitionen är att 2D-koder ska vara globalt implementerade och kunna avläsas i butikers utgångskassor senast 2027.

Målgrupp: För dig som är handlare/retailer/återförsäljare inom detaljhandel, dagligvarubranschen eller partihandel.

Pris: Kostnadsfritt

Språk: Svenska

Webinaret arrangeras i samarbete med GS1.

magnus-nikkarinen.jpg

Magnus Nikkarinen

Näringspolitisk expert

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.