Hoppa till innehåll

Stipendiet ger unga talanger, entreprenörer och studenter möjlighet att fortsätta eller utveckla sin karriär inom mode, design och textil.

Stipendier på mellan 5 000 och 20 000 kronor delas årligen ut till en eller flera stipendiater, beroende på vilka ansökningar som kommer in och hur fonden utvecklats.

Stipendium delas endast ut till privatpersoner och ges ofta som bidrag till utbildning med inriktning på handel och textil. Utbildningen kan vara i Sverige eller utomlands eller i form av utlandspraktik i samband med utbildningen.

Som sökande ses gärna yngre personer som är verksamma i modedetaljhandeln, eller som utbildar sig för en karriär i branschen. På senare år har stipendier även delats ut som bidrag till satsningar på nya företag med fokus på hållbarhet.

Vill du söka?

Använd dig av formuläret nedan och gör så här:

Du ska bifoga två dokument;

  1. Ett personligt brev.

  2. En meritförteckning.

Dokumenten ska vara i pdf-format och måste vara sparade med ditt namn

Exempel på hur filnamnet ska se ut: "erik eriksson brev.pdf" respektive "erik eriksson merit.pdf".

  • I det personliga brevet berättar du vad du vill använda stipendiet till. Söker du för studier eller praktik behöver vi veta syftet med studierna/praktiken samt vilken utbildning, praktikplats och skola det gäller. Gör gärna en uppskattning av kostnaderna.

  • Glöm inte kontaktuppgifter med telefonnummer, postadress och e-postadress.

  • Din meritförteckning ska innehålla uppgifter om dig själv, födelseår, tidigare utbildning, eventuellt arbete i modeföretag eller annan relevant praktik och nuvarande sysselsättning.

  • Skicka gärna med betyg, intyg och annat som du tror kan vara av värde för bedömning av din ansökan, men det är inget krav.

  • Vänligen var uppmärksam på att du får ett bekräftelsemail. Om inte vänligen maila kontaktpersonen nedan.

Sista ansökningsdatum 2023 är den 31 oktober 2023.

Stipendiaterna utses av fondens styrelse i december 2023 och ambitionen är att alla ska ha fått besked och stipendierna ska vara utbetalda till mottagarna före årsskiftet.

Har du frågor, kontakta: Agnes Åberg på telefon 0730-72 16 42 eller mejl: agnes@swedishfashioncouncil.se.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.