Hoppa till innehåll

Svensk Handel Stil är ett branschkansli för de cirka 3 000 medlemmar i Svensk Handel som arbetar inom modebranschen.

interior-kladbutik-ii.jpg

Hit räknas främst handel med skor, kläder, textil, accessoarer och sport. Tillhör ditt företag någon av dessa branscher och är medlemmar i Svensk Handel får du automatiskt tillgång till Svensk Handel Stil.

Vi ger branschspecifik service till medlemsföretagen. Att informera och inspirera företag till ökat ansvarstagande i frågor som rör kvalitet, produktsäkerhet, hållbarhet och sociala förhållanden hör till Svensk Handel Stils prioriterade områden.

Så påverkar Svensk Handel Stil

Svensk Handel Stil påverkar i frågor som rör modebranschen via kontakter med regeringskansli, myndigheter, konsumentorganisationer och media. Vi arbetar också via Svensk Handel med EuroCommerce för att därigenom bevaka frågor på EU-nivå.

Vi har representanter i ARN, Allmänna Reklamationsnämndens avdelningar för tvätt, textil och skor och är via SIS (Standardiseringen i Sverige) engagerad i internationell standardisering på områdena textil, skor och läder. Det kan t ex gälla säkra barnkläder, gemensamma storlekssystem, kvalitetstester och kemikalieinnehåll. Svensk Handel är ägare av Swedish Fashion Council.

Utbildningar inom mode

› Carl Casons utbildningsstipendium

Kontakta Svensk Handel Stil

Svensk Handel Stil har en styrelse bestående av representanter från 11 medlemsföretag och kontaktperson är Agnes Åberg. Har du några frågor om Svensk Handel Stil eller om modebranschen är du varmt välkommen att höra av dig.

E-post: agnes@swedishfashioncouncil.se

Svensk Handel Stil styrelse

Se Svensk Handel Stils styrelse här

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.