Hoppa till innehåll

Svensk Handel ger i den nya rapporten ”Handeln – stadens motor” konkreta förslag på åtgärder som våra kommuner behöver ta hänsyn till för att handeln i våra stadskärnor och på våra handelsplatser även i framtiden ska fungera som en motor i våra städer.

ebcd6cecaa2848eaaa076a9b9182a414.jpg

Hur vi handlar förändras över tid – och under de senaste åren har förändringen skett snabbare än någonsin. Dagens och framtidens handel är både fysisk och digital. Detta påverkar strategier och planer inte bara för oss inom handeln, utan även för politiker, tjänstemän och fastighetsägare som alla är viktiga för planering och utformning av våra städer och platser.

För att handeln även fortsättningsvis ska vara stadens motor och bidra till våra levande städer finns några områden som är extra viktiga som till exempel:

  • Tillgänglighet för konsumenter och varutransporter

  • Rimliga hyror

  • Säkerhet och trygghet

Läs mer om handelns förutsättningar för att fortsättningsvis vara del av en levande stad och använd gärna rapporten i ditt eget arbete.

elisabet-elmsater-vegso.jpg

Elisabet Elmsäter Vegsö

Näringspolitisk expert

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.