Hoppa till innehåll

I Svensk Handels hyresdatabas analyseras våra medlemmars hyresdata för sällanköpsvaruhandeln årligen. Databasen byggs för att genom analys kunna identifiera strukturella problem på hyresmarknaden och stötta er medlemmar med fakta i en fråga som ständigt är aktuell.

71e47499abca494d89b11fda8dd0c486.jpg

Målet med hyresdatabasen är att uppnå transparens, långsiktigt hållbara hyresnivåer och en jämvikt i förhållande till fastighetsägarna.

Slutsatser och nyckeltal redovisas utifrån resultat för bashyra, hyrestillägg, OCR (hyrans relation till omsättningen), skillnader i hyra och hyrestillägg samt fastighetsskattens inverkan på totalhyran. Allt även nedbrutet på läge och geografi. 

De företag och butiker som har bidragit med sin hyresdata till vårt arbete får tillgång till ett mer utförligt material.

För varje år kartläggningen genomförs är ambitionen att förenkla datainsamlingen och utöka databasen med fler företag. 

All data hanteras med strikt sekretess. Ingen enskild butik eller uppgiftslämnare kan urskiljas.

Tveka inte, utan anmäl intresse till hyresdatabasen@hui.se för mer information redan idag. Har du ytterligare frågor om Svensk Handels arbete med hyresfrågor, kontakta gärna Elisabet Elmsäter Vegsö.

elisabet-elmsater-vegso.jpg

Elisabet Elmsäter Vegsö

Näringspolitisk expert

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.