Hoppa till innehåll

Tuff jargong på arbetsplatsen – mobbning eller inte?

AVSNITT 11 - Kränkande särbehandling - ett klurigt begrepp. Vad är det och hur hanterar vi medarbetare som beter sig illa mot varandra på arbetsplatsen? Ska man verkligen behöva gå till jobbet med ont i magen för att en kollega gillar att skämta och vill ha en tuffare jargong?

ajour-11-1920x1080.png

Och vad ska du som arbetsgivare göra åt saken? Har du skyldigheter att agera och lösa konflikter mellan vuxna människor som borde förstå detta själva? Detta pratar vi om i dagens avsnitt av AJOUR.

Programledare Hans Tjernström Carraro reder ut ämnet med arbetsrättsexperterna Anna Lönnberg och Thomas Christensen.

För att lyssna på avsnittet, klicka här >>

Du kan även prenumerera på AJOUR och lyssna på avsnittet på Spotify, klicka här >>

Viktigt att veta

Frågorna som tas upp i varje avsnitt är antingen sådana som inkommit till Ajour-podden och anonymiserats eller fiktiva frågor med inspiration från verkligheten.

Vårt mål med podden är att ge dig information och kunskap, men det är omöjligt att ge en heltäckande bild av alla regler och omständigheter som skulle kunna bli tillämpliga i just ditt fall. Små skillnader kan få stor betydelse i det enskilda fallet. Vad som sägs i denna podd är därmed inte att betrakta som arbetsrättslig eller juridisk rådgivning och kan inte användas i det syftet i ditt specifika ärende.

arbetsratt-paragraf.jpg

Vill du komma i kontakt med oss på AJOUR?

Har du någon fråga eller ett dilemma som du skulle vilja att vi berör i podden - tveka inte att skriva till oss.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.