Hoppa till innehåll

Sätta nya löner för tjänstemän inom handeln - vad ska jag tänka på?

Snart genomförs 2024 års lönerevision för tjänstemän i handeln. I avsnitt 9 går vi igenom vilka principer som gäller. Måste alla - även den som misskött sig - få en löneökning? Och vad gäller egentligen kring förhandlingsskyldighet?

ajour-9-1920x1080-1707302379.png

Att sätta nya löner kan vara en utmanande process för dig som arbetsgivare - hur vet jag om jag gör rätt? Vilka möjligheter finns och hur ska man tänka kring fördelning av löneutrymmet (3,1 procent). Vi går igenom hur lönerevisionsprocessen går till för våra medarbetare på kollektivavtalen för tjänstemän.

Programledare Hans Tjernström Carraro reder ut ämnet med arbetsrättsexperterna Johan Sommar och Caroline Andersson.

För att lyssna på avsnittet, klicka här >>

Du kan även prenumerera på AJOUR och lyssna på avsnittet på Spotify, klicka här >>

Viktigt att veta

Frågorna som tas upp i varje avsnitt är antingen sådana som inkommit till Ajour-podden och anonymiserats eller fiktiva frågor med inspiration från verkligheten.

Vårt mål med podden är att ge dig information och kunskap, men det är omöjligt att ge en heltäckande bild av alla regler och omständigheter som skulle kunna bli tillämpliga i just ditt fall. Små skillnader kan få stor betydelse i det enskilda fallet. Vad som sägs i denna podd är därmed inte att betrakta som arbetsrättslig eller juridisk rådgivning och kan inte användas i det syftet i ditt specifika ärende.

arbetsratt-paragraf.jpg

Vill du komma i kontakt med oss på AJOUR?

Har du någon fråga eller ett dilemma som du skulle vilja att vi berör i podden - tveka inte att skriva till oss.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.