Hoppa till innehåll

Dags för nya löner i butik, lager och e-handel - vilken lönenivå gäller?

AVSNITT 8 - Det är dags för 2024 års lönerevision för medarbetare på kollektivavtalen för arbetare, det vill säga Detaljhandelsavtalet och Lager-, E-handelsavtalet . Kan lönen fördelas individuellt eller måste alla få samma löneförhöjning? Ska man förhandla med facket?

ajour-8-1920x1080.png

I det här avsnittet går vi igenom hur lönerevisionsprocessen går till och vilka nivåer som gäller. Vi svarar även på varför den nya lönen anges i krontal istället för i procent i avtalen?

Programledare Hans Tjernström Carraro reder ut ämnet med arbetsrättsexperterna Johan Sommar och Thomas Christensen.

För att lyssna på avsnittet, klicka här >>

Du kan även prenumerera på AJOUR och lyssna på avsnittet på Spotify, klicka här >>

Viktigt att veta

Frågorna som tas upp i varje avsnitt är antingen sådana som inkommit till Ajour-podden och anonymiserats eller fiktiva frågor med inspiration från verkligheten.

Vårt mål med podden är att ge dig information och kunskap, men det är omöjligt att ge en heltäckande bild av alla regler och omständigheter som skulle kunna bli tillämpliga i just ditt fall. Små skillnader kan få stor betydelse i det enskilda fallet. Vad som sägs i denna podd är därmed inte att betrakta som arbetsrättslig eller juridisk rådgivning och kan inte användas i det syftet i ditt specifika ärende.

arbetsratt-paragraf.jpg

Vill du komma i kontakt med oss på AJOUR?

Har du någon fråga eller ett dilemma som du skulle vilja att vi berör i podden - tveka inte att skriva till oss.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.