Hoppa till innehåll

Trots att det finns gott om framgångssagor i den svenska handeln som förtjänar sin egen helsida är den allmänna nyhetsrapporteringen från branschen ganska dyster just nu. Rubriker om butiker som tvingas slå igen duggar tätt. Det är tyvärr inte fake news.

b789f6ec1766453ea42f2a89c4df05f7.jpg

Den digitala omställningen av branschen förändrar kundbeteenden och pressar butikers marginaler. Att handeln förändras är i sig inget nytt, skillnaden mot tidigare är hastigheten. Digitaliseringens förändringstakt är supersnabb och ställer nya krav.

Samtidigt är möjligheterna enorma för de företag som lyckas. Finalisterna i Retail Awards inspirerar branschen på flera sätt. De visar alla att experimentverkstaden alltid ska vara öppen för nya idéer. Att testa nytt, utvärdera, testa nytt och utvärdera igen är vägen framåt.

De som av rädsla för att misslyckas står still är de som kommer att slås ut först. En annan insikt som finalisterna ger oss är att kompassen i förändringsarbetet alltid ska vara inställd på kunden. Ny spännande teknik är viktigt men ska inte vara självändamålet när affärerna vidareutvecklas. Fokus ska alltid vara vad din kund faktiskt vill ha.

I landets e-handelsföretag och butiker pågår ett ständigt arbete för att vara lite bättre än igår. Att lyfta fram de klarast lysande stjärnorna på handelshimlen har aldrig varit viktigare än idag. Retail Awards ger förebilder och framtidstro till den svenska detaljhandeln.

Grattis till er alla finalister! Den 13 maj koras vinnarna i samband med Svensk Handels stämma. Då laddar vi för fest - hoppas att vi ses där!

Karin Johansson,
vd Svensk Handel

presskontakt-3.jpg

Presskontakt

Är du journalist och vill komma i kontakt med Svensk Handel? Kontakta vår pressjour

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
umea-stadsbild.png

Handeln är en viktig aktör i den gröna omställningen

DebattartikelMed ett brett och attraktivt utbud av handel ökar platsens attraktionskraft.
debatt-falukuriren-sofia.png

”Omöjligt samtidigt som konsumtionen minskar”

DebattartikelMånga butiker i Dalarna, som redan idag har utmaningar till följd av det ekonomiska läget, riskerar nu att behöva stänga sina verksamheter.
butiken-upphor-debattartikel.png

Inflationshyror hotar jobb inom handel och besöksnäring

DebattartikelFöretag och jobb står på spel inom våra branscher och vi ser redan hur konkurserna ökar till följd av en dysfunktionell lokalhyresmarknad.
regelkrangel-1920x1080-webben.png

Att följa krångliga regelverk kostar svenska företag mer än 377 miljarder kronor

DebattartikelRegeringen har ett gediget arbete framför sig när den ska ta itu med ett decenniums krångelinflation.
nina-o-henrik-16x9-1698410623.png

Kontrollera restauranger för att komma åt brottslighet

DebattartikelOm kommunerna utvidgar sina kontroller av kött till restauranger ökar möjligheterna att komma åt organiserad brottslighet.
korsning-16x9.png

Feltänkt med ny miljözon i Stockholm

DebattartikelStockholm planerar att införa miljözon klass 3 i delar av Stockholms city. Svensk Handel riktar skarp kritik mot planerna.
shopping-second-hand.jpg

Regeringen måste samla branschens aktörer i frågan om textilavfall

DebattartikelAtt regeringen väljer att föregå EU-kommissionen i frågan om cirkulär hantering av textil och textilavfall är taktlöst.
matpriserna-debatt.jpg

"Be Sveriges handlare om ursäkt, politiker"

DebattartikelNu är facit här. Partiledarna har haft fel om matpriserna. En ursäkt skulle vara på sin plats!

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.