Hoppa till innehåll

Det nya Försäljnings- och Serviceprogrammet på gymnasiet lockar många sökanden. För att utbildningen ska fortsätta att utvecklas för att möta handelns kompetensbehov behövs lokala programråd där företag från branschen medverkar.

ung-medarbetare.jpg
Att delta i lokala programråd ger möjlighet att påverka och ge synpunkter kring utbildningen samt att bidra med en branschnära bild av vad handeln idag faktiskt innebär.
Henrik Ekelund
enhetschef för Näringspolitik på Svensk Handel

Utbildningarna fylls

Det är stort intresse för det nya Försäljnings- och Serviceprogrammet som startade 2022. Enligt de rapporter vi får till oss på Svensk Handel fylls utbildningarna med behöriga förstahandssökare och i många fall är det dessutom kö, vilket tyder på att många unga väljer programmet som förstaval. En populär yrkesutbildning skapar också förväntan på fungerande lokala programråd där företag från branschen medverkar.

– Ett stort tack till er som deltar i lokala programråd och vi uppmuntrar er som ännu inte är med att höra av er till ditt lokala gymnasium om ni vill vara med och påverka. Den framtida kompetensförsörjningen för branschen blir bättre ju fler som är engagerade, säger Henrik Ekelund.

ung-person-i-kassan-16x9.png

Demoskop genomför kompetenskartläggning

I dagarna har dessutom Demoskop skickat ut en undersökning av kompetensbehovet inom handeln till många företag. Undersökningen är viktig för att Svensk Handel som branschorganisation, tillsammans med det partsgemensamma Handelsrådet, ska kunna driva handelns behov av utbildningar och kompetenshöjande insatser till politik, omställningsorganisationer, myndigheter och utbildningsanordnare.

Syftet är att företagen i handeln ska få så bra rekryteringsgrund som möjligt framöver. Vi hoppas att ni har möjlighet att ta er tid att delta i undersökningen. Ju fler svarande – desto mer träffsäker beskrivning av behovet.
Henrik Ekelund
enhetschef för Näringspolitik på Svensk Handel

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
eu-val-2024.png

Svensk Handels visioner inför EU-valet 2024

NyhetInför EU-valet 2024 presenterar Svensk Handel ett valmanifest med prioriterade frågor för handeln.
johan-pehrson.png

4 frågor om handel till Johan Pehrson

NyhetVi ställde fyra frågor till Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson som gästtalar vid Svensk Handels årsstämma.
karin-karlsbo-webb.jpg

Inför EU-valet: Tre frågor till Karin Karlsbro (L)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
pris-eller-hallbarhet-jacka.png

Vad prioriterar konsumenten? Hållbarhet, kvalitet eller pris?

NyhetNär det ekonomiska läget nu tycks ljusna något, prioriterar konsumenten hållbarhet högre. Men pris är fortfarande avgörande för många.
man-med-dator.jpg

Tillgänglighetsdirektivet – så anpassar du din verksamhet

NyhetDriver du ett företag inom EU med fler än tio anställda? Vi ger råd om hur du anpassar din verksamhet enligt tillgänglighetsdirektivet.
lek-med-hund-inomhus.jpg

Produktsäkerhetsansvar – så kommer du igång

NyhetHar du koll på ditt ansvar för produktsäkerhet? Svensk Handel guidar dig rätt.
ramadan.png

Ramadan och Eid al-fitr 2024

NyhetRamadan är den heligaste tiden på året för muslimer runt om i världen. Handeln förbereder sig nu inför högtiden.
hallbarhetsundersokning-secon-hand.jpg

Handelns företag bidrar alltmer till ett hållbart samhälle

NyhetFöretag som redan har ett aktivt hållbarhetsarbete växlar upp. Det visar Svensk Handels Hållbarhetsundersökning.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.