Hoppa till innehåll

Under tisdagsmorgonen presenterade statsminister Ulf Kristersson den regeringsförklaring som ska ligga till grund för kommande mandatperiod. För handelns vidkommande fanns många skäl till optimism, men många frågor kvarstår.

sh-symbol.jpg

Under den 53 minuter långa regeringsförklaringen fastslogs ett antal prioriterade områden: Kampen mot den grova kriminaliteten måste vinnas, Sverige måste ha kraft att ta sig igenom en ny lågkonjunktur, energikrisen måste lösas och ansökningsprocessen för ett svensk Natomedlemskap måste slutföras. De tre förstnämnda uppgifterna har mycket stark koppling till Svensk Handel och dess medlemmar.

– Vi välkomnar givetvis det fokus på att ge det svenska näringslivet goda förutsättningar för att konkurrera på en internationell marknad samt satsningen på att öka tryggheten i våra städer. Båda frågorna har länge varit högt uppe på Svensk Handels agenda och vi ser fram emot att kunna bidra med kunskap och expertis, säger Sofia Larsen, vd på Svensk Handel.

Många svenska handelsföretag går igenom tuffa tider nu och Svensk Handel jobbar på högvarv för att stötta medlemmarna på alla sätt vi kan. En av de mest brännande frågorna är energikrisen och de extrema elkostnader som nu drabbar både hushåll och företag.

– Det är positivt att man lyfter fram åtgärder för att mildra de höga elkostnader som slår mot företag och konsumenter. Vi efterfrågar inte stöd som leder till att konsumtionen av el ökar, men vi måste få en lättnad för de medlemmar som riskerar att slås ut på grund av orimligt höga elräkningar, säger Sofia Larsen och fortsätter: – Av kommande regering hoppas vi även på ett ökat fokus kring handelns brottsutsatthet. Vidare presenterades vaga formuleringar om att arbetskraftskostnaderna behöver minska. Detta är något Svensk Handel ser positivt på, men regeringen behöver under mandatperioden prioritera att reducera arbetsgivaravgifter till en nivå i linje med våra främsta konkurrentländer i Europa.
presskontakt-3.jpg

Presskontakt

Är du journalist och vill komma i kontakt med Svensk Handel? Kontakta vår pressjour

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
lindex_dcongress2024.jpg

Så gör Lindex skillnad för framtida generationer

NyhetLindex hållbarhetslöfte ligger till grund för hela verksamheten, i alla led. Från bomullsfälten till provrummen.
gagata.jpg

Bättre översikt över hyresläget – delta i hyresdatabasen

NyhetSvensk Handel samlar in hyresdata för 2023. Anmäl ditt intresse att bidra senast den 5 april.
klarna-bild-webben.jpg

Klarna och resan mot en AI-driven organisation

NyhetPå D-Congress tog Martin Elwin, AI-chef på Klarna, med oss på deras resa till en AI-driven organisation.
eu-miljopastaende.jpg

EU:s Green Claims Directive antaget i EU-parlamentet

NyhetEU:s Green Claims Directive medför strikta krav på verifiering av miljöpåståenden, för att bekämpa vilseledande marknadsföring.
eu-(2).png

EU-parlamentet godkänner AI-lagstiftning

NyhetEU-parlamentet har nu enats om AI Act, som syftar till att reglera AI-system och skydda konsumenternas rättigheter och den inre marknaden.
houdini-stor.png

Vinnarna av D-Award 2024!

NyhetDjerf Avenue, Swish och Houdini blev vinnare av D-Awards 2024 som delades ut av Svensk Handel på D-Congress på Svenska Mässan i Göteborg.
det-begagnade-guldet-1709820850.png

D-Congress: Bästa vägen till det begagnade guldet?

NyhetDet finns en oerhörd potential i second hand-marknaden. Men går det att tjäna pengar?
gagata.jpg

Nu presenterar vi nya siffror i Hyresdatabasen

NyhetI dag presenteras resultaten från Svensk Handels Hyresdatabas för de deltagande medlemmarna.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.