Hoppa till innehåll

Parti-, detalj- och e-handeln är viktiga drivkrafter för konkurrenskraft och tillväxt. Italiens tidigare premiärminister Enrico Letta har på uppdrag av EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen tagit fram en rapport som utforskar den inre marknadens betydelse och framtid.

eu---enrico-letta.png
Enrico Letta, tidigare premiärminister i Italien och rapportförfattare.

På den inre marknaden sysselsätter handeln 26 miljoner människor inom EU och når ut till 450 miljoner konsumenter. Den inre marknadens utveckling är därmed avgörande för våra verksamheters framtid. Lettas rapport framhäver vikten av att EU tar en aktiv roll som en geopolitisk aktör som främjar internationella intressen. Letta påpekar att EU har potential att bli en ledande kraft på världsmarknaden genom att betona vikten av stabilitet, demokrati och visionärt ledarskap.

Mer konkret hur den inre marknaden ska stärkas och fördjupas finns det fortfarande utrymme att diskutera. Här måste näringslivet vara med och ge sin bild. Letta själv lyfter bristen på konsekvensanalyser vid framtagande av ny lagstiftning. Han vill också minska regelbördan och ha en mer långsiktig lagstiftning. Det välkomnar vi på Svensk Handel som har mycket att bidra med här.
Sara Lowemark
näringspolitisk expert, Svensk Handel

Rapporten består av ca 150 sidor, de tre sista sidorna är en summering av slutsatser.

Ta del av rapporten här:

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
eu-flaggan.jpg

Viktig information om Right to Repair

NyhetI samband med att Right to Repair publicerats i EU:s officiella tidning, så är nästa steg nu att direktivet ska implementeras i svensk rätt.
organiserad-brottslighet.jpg

Skydda ditt företag mot organiserad brottslighet - så gör du

NyhetOrganiserad brottslighet kan innebära stor ekonomisk skada samt otrygghet för dig som handlare. Svensk Handel guidar dig rätt.
lantliv-(1).jpg

Svensk Handel besöker Lantliv Inredning i Leksand

NyhetHandelslandet Sverige sträcker sig från Kiruna i norr till Ystad i söder. Svensk Handel besökte Lantliv Inredning i Leksand för ett samtal.
almedalsnyhet.png

Handelns frågor lyftes i Almedalen: ”Kunskapen för låg”

NyhetI Handelslandet Sverige i Almedalen satte Svensk Handel handelns frågor högt på den politiska agendan.
almedalsgarderoben-ellos.jpg

Ellos: ”De mest hållbara plaggen är de du älskar att bära”

NyhetEllos ser Almedalsgarderoben som en bra ögonöppnare för hur kläder kan komma till användning på fler än ett sätt.
sellpy1.png

Sellpy vill göra det lättare att välja cirkulärt

NyhetSellpy's unika tjänst online och i appen möjliggör för alla att konsumera på ett mer cirkulärt sätt. Sellpy medverkade i Almedalsgarderoben.
stoldrapport-nyhet.png

Röster från handeln - så påverkar brotten våra företag

NyhetI Svensk Handels rapport "Stölder och brottslighet i handeln 2024" vittnar några röster om hur brotten påverkar deras verksamhet.
nrs-2024-(webben)-(5).png

Hållbarhet, säkerhet och AI formar handelns framtid

NyhetÅrets teman på Nordic Retail Summit 2 oktober är hållbarhet, säkerhet och AI. Biljetter finns att köpa nu.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.