Hoppa till innehåll

Ett av Retail Awards mest prestigefyllda pris, Årets butikssäljare, kammades hem av Lova Lindgren från Synsam Recycling Outlet i Umeå. Prisad för ett genuint intresse för kunden och hens behov och önskningar, en vilja att lära och ett ansvarstagande över förväntan. Frågar du Lova själv, jämför hon upplevelsen av att göra en kund nöjd med att vinna på Lotto. Vi blev såklart nyfikna på att veta mer.

arets-butikssaljare-lova.jpg
Lova Lindgren, Årets butikssäljare och Lotta Eriksson från Custitude

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är det sociala, att få träffa kunder och kollegor varje dag. Att få en nöjd kund är som att vinna på lotto för mig. Jag älskar att se glädjen i folks ögon när de sätter på sig sina nya glasögon som vi hjälpt dem med. Varje kund är unik vilket också gör detta jobb extra roligt.

Att få en nöjd kund är som att vinna på Lotto för mig.
Lova Lindgren
Årets butikssäljare, Synsam Recycling Outlet Umeå

Vad betyder den här utmärkelsen för dig?

- Otroligt mycket. Jag har sedan första dagen på Synsam gått in med inställningen att jag ska bli en stjärnsäljare som alla kunder vill få hjälp av. 1 år och 8 månader senare vinner jag pris för årets säljare. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Hårt arbete lönar sig, minst sagt!

Vad tror du själv är framgångsreceptet för att bli en bra butikssäljare?

- Kunskap är nyckeln för att kunna sälja. Du ska veta vad du pratar om, det ger kunden ett förtroende för dig. Här är det också väldigt viktigt med pondus. Det är jag som är säljaren och jag kommer att leda dig till rätt köp med hjälp av min kunskap.
En säljares energi har också stor betydelse. I min butik vill jag ha en familjär stämning. Jag skrattar mycket tillsammans med kunderna och får ofta höra ”oj, det har varit väldigt roligt att komma hit och handla glasögon”. Att köpa glasögon ska inte vara något man gruvar sig för, det ska vara något man ser fram emot!  

Vad har du för planer eller drömmar framåt i din yrkesroll?

- Jag älskar att coacha människor, speciellt säljare. Ge dem mina bästa tips och se dem växa i sin roll. Jag skulle absolut kunna tänka mig att arbeta som säljcoach i framtiden.

Vi på Synsam Recycling Outlet är enormt stolta över Lovas vinst! Kundmötet är det viktigaste vi har och vårt mål är att överträffa alla kunders förväntningar ute i våra fina butiker. Tänk känslan av ett härligt möte med personal OCH dessutom fynda fina secondhand märkes-bågar i våra snygga Outlet-butiker. Det är magi om något!
Hanna Lundin
Sales Coach, Synsam Recycling Outlet

Svensk Handel säger stort grattis till Lova och Synsam. Framtiden är säkrad och vi ser fram emot att följa Lovas vidare resa mot stjärnorna.

Juryns motivering

Med ett genuint intresse för kunden och hens behov och önskningar gör Lova alltid sitt yttersta för att möta och överträffa dem. Hon har en vilja att lära, söker själv svar på frågor och utmaningar och har tagit ett större ansvar än vad som förväntats av henne. Lovas drivkraft märks inte minst på försäljningssiffrorna där hon själv står för minst hälften av teamets försäljning på månadsbasis visar samtidigt som hon tar plats i teamet och naturligt coachar sina kollegor!

Stort tack till sponsorn Custitude

Custitude erbjuder skräddarsydda lösningar för att förbättra kundbemötandet. Med hjälp av skräddarsydda kundundersökningar, som mystery shopping, mystery guest, exitintervjuer, preferensval, kundklubbsmätningar och store checks hjälper Custitude er att förstå hur kundbemötandet ser ut hos er idag. Custitude förser svenska handlare med relevant data och kundinsikter som gör det lättare att prioritera rätt aktiviteter och följa utvecklingen över tid.  

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
elsladd.jpg

Ansökan om elstöd öppnar 30 maj

NyhetRiksdagen har beslutat att företag i elområde 3 och 4 kommer att kunna söka elstöd via Skatteverket från och med den 30 maj.
turister-gagata.jpg

Så lockar du turisterna till din butik i sommar

NyhetÅr 2021 omsatte turismen i Sverige 76 miljarder kronor enbart i handeln, nästan var tionde krona av detaljhandelns totala omsättning. I år,
checklista-dokument.jpg

Så skyddar du ditt företag från bedragare i sommar

NyhetSommar och semester stundar och ordinarie personal finns kanske inte på plats. Med den ordinarie personalen på semester saknas ibland den er
inet-vinnare-16x9.png

Årets köpupplevelse med vänner i fokus

NyhetRetail Awards 2023 arrangerades på ett fullsatt Nalen den 8 maj. Nio vinnare skulle koras. I kategorin Årets köpupplevelse var det allmänhet
arets-butikssaljare-lova.jpg

Prisad butikssäljare med ambitioner

NyhetEtt av Retail Awards mest prestigefyllda pris, Årets butikssäljare, kammades hem av Lova Lindgren från Synsam Recycling Outlet i Umeå. Prisa
gardssallskapet-1.jpg

Gårdssällskapets ekologiska kött bar frukt

NyhetUnder årets Retail Awards, galan som Svensk Handel arrangerade för sextonde året i rad den 8 maj, delades priser ut i nio kategorier. En av
gen-z-telefoner.jpg

Så kan handeln möta Generation Z

NyhetI Svensk Handels rapport Läget i handeln 2023 ägnas ett kapitel åt Generation Z, framtidens konsumenter som är födda mellan 1997 och 2012. P
vinnare2023.jpg

Här är alla vinnare i Retail Awards 2023!

NyhetNu kan vi presentera samtliga vinnare i årets nio kategorier.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.