Hoppa till innehåll

Att vara modig, transparent och jordnära som ledare, kan innebära en utmärkelse i Retail Awards. Fråga Rickard Lyko, vd för Lyko, som förra året under festliga former fick stå i rampljuset och ta emot priset Årets ledare, en tungviktare bland galans alla nio kategorier. Nomineringen är öppen inför årets gala på Berns 2 oktober.

retail-awards_mgm2758.jpg
Rickard Lyko tar emot priset Årets ledare på Retail Awards 2023

Nu kan du hylla handelns stjärnor genom att nominera till Retail Awards 2024. På handelsbranschens mest prestigefyllda och festliga gala delas det ut priser i totalt nio kategorier. Vinnarna utses av en jury som utgörs av framstående företrädare i branschen. 

Här kan du nominera och köpa biljetter till Retail Awards by Svensk Handel 2024

En del av motiveringen från juryn, och som låg till grund för Rickards vinst, handlade om att han har modet att utforska nya vägar. Men Rickard fick också utmärkelsen för att han är en uppskattad ledare. Detta inte minst tack vare sitt transparenta och jordnära sätt att kommunicera.

Det var fantastiskt roligt att vinna priset. Jag lär mig nya saker om mitt ledarskap varje dag och det dyker upp nya utmaningar varje vecka. Det är då jag som ledare behöver bevisa mig och ta till mig sådant som kan göras bättre framöver.
Rickard Lyko
vd, Lyko

Rickard Lyko tycker att en god ledare utmärker sig genom att delegera och bygga en kultur där medarbetare vågar misslyckas. Feedback från kollegor och att de vågar vara ärliga är viktigt för Rickard.

– Jag hoppas med detta uppmuntra till en öppen och transparent dialog om svåra frågor. Att våra ledare kontinuerligt strävar efter att bli lite bättre varje dag och att de vågar be om feedback från medarbetare på vad som kan förbättras, för sådana områden finns alltid. 

Under handelsbranschens mest prestigefyllda och festliga gala, Retail Awards by Svensk Handel, hyllas personer och företag inom nio olika kategorier som har gjort något extra för branschen.

Se alla kategorier och nominera här - senast 7 juni

Säkra din plats - köp biljett till galan

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
almedalsgarderoben-troja-o-skor.png

Göteborgs Stadsmission och Cellbes laddar för Almedalsgarderoben

NyhetTill Almedalsgarderoben välkomnas Almedalsbesökare för att låna kläder och bli stylade. En fråga om hållbarhet för de medverkande företagen.
kungsgatan-stockholm.png

Miljözon klass 3 - hur berör det din verksamhet?

NyhetSvensk Handel och Visita överklagar Stockholm stads beslut om att införa Miljözon 3. Frågan har nationell bäring.
lastpallar-lager.jpg

Svensk Handel uppmanar Konsumentverket att agera mot Temu och Shein

NyhetSvensk Handel kommer alltid att stå upp för den fria konkurrensen - men en förutsättning är att den sker på lika villkor.
almedalsgarderoben-1718110830.png

Almedalsgarderoben - cirkulärt mode

NyhetMed hållbarhet som ledstjärna har Almedalsgarderoben blivit en återkommande och efterlängtad favorit under Almedalsveckan.
nrs-nyhet-jennifer.png

Darja Isaksson gästar Nordic Retail Summit

NyhetDarja Isaksson, generaldirektör på Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet gästar Nordic Retail Summit 2 oktober.
alice-mp.png

Inför EU-valet: Tre frågor till Alice Bah Kuhnke (MP)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
retail-awards_mgm2758.jpg

Rickard Lyko: "Lär mig nya saker om mitt ledarskap varje dag"

NyhetRickard Lyko, vd på Lyko, blev förra årets vinnare i den tunga kategorin Årets ledare.
almedalen-collage-3.png

Välkommen till Handelslandet Sverige i Almedalen

NyhetFörberedelserna inför Almedalen pågår för fullt. Svensk Handel presenterar Handelslandet Sverige.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.