Hoppa till innehåll

Nyligen vann These Go To 11 det hedervärda priset Årets butik på Svensk Handels gala Retail Awards. Årets butik ska vara framgångsrik och lönsam med sortiment, utformning och service som uppskattas av kunderna. These Go To 11 checkar alla boxar.

Butiken är fylld från golv till tak med effektpedaler för gitarrister

Vi klev in i den lilla södermalmsbutiken som är proppfull med färgglada små gitarrpedaler från golv till tak och fick en liten pratstund med grundaren och ägaren Sebastian Nylund, och Daniel Noring som jobbar i butiken.

portratt-16x9.png
Glada vinnare - Sebastian Nylund och Daniel Noring.
Jag trodde först att det var skräppost när mailet om att vi var nominerade hamnade i mejlkorgen. Jag trodde aldrig att en så nischad butik som vår ens kunde bli nominerad. Än mindre vinna priset. Men nu känns det otroligt bra, som ett bevis på att vi gjort något rätt.
Sebastian Nylund
grundare och ägare till These Go To 11

Priset för Årets butik har instiftats för att främja enskilda butiker som i stark konkurrens arbetar kreativt och framgångsrikt med sitt butikskoncept. De övriga två finalisterna var den anrika juveleraren Carl Hoff och den passionerade knivbutiken Japanese knife company.

Två tredjedelar via nätet

Grundaren Sebastian Nylund har själv arbetat som gitarrist i många år och hade uppfattat att det inte fanns någon butik som var experter på just effektpedaler. Och ändå använder i stort sett alla gitarrister flera stycken.

När Sebastian startade butiken gjorde han en enkel PDF och skickade ut det till alla musiker han kände, och det gav - effekt. Ryktet om butiken och deras kunskap runt pedaler spred sig snabbt. Från början hade de inte ens en egen webbsajt, men det blev snabbt en nödvändighet. Det skulle idag inte gå att driva företaget med bara fysiska besök i butiken. Via webshopen kan de enkelt sälja över hela världen, vilket de också gör - ungefär en tredjedel säljs fysiskt i butiken.

Sebastian Nylund, Emil Johansson och Daniel Noring som arbetar i butiken är själva gitarrister, Sebastian har en lång meritlista som gitarrist tillsammans med artister som Celine Dion, Santana, Tomas Ledin och Carola. Att de själva har den förståelsen menar de är nödvändigt för att kunna vägleda kunderna på det vis de vill. Men ofta kommer det in kunder som är extrema experter och levande uppslagsverk när det gäller effekter och gitarrer, då kan man som personal passa på att lära sig ännu mer. Det märks tydligt att butiken är mer än bara ett jobb för Sebastian, Daniel och Emil.

gitarrvagg-16x9.png
Inte bara pedaler i butiken. Gitarrer för finsmakare har en egen sektion.

Mer än 1 000 pedaler i lager

Men det är som sagt pedalerna som är i fokus. Från enkla ekoeffekter till avancerade som kan sampla in alla möjliga ljud för att låta dem komma ur gitarren. De säljer både svenska och utländska märken. Ibland hittar de en unik tillverkare i Australien, ibland i Tyskland. Vissa pedaler görs bara i mycket begränsade upplagor och då gäller det att hänga på snabbt när de släpps till försäljning. Det gäller att hänga med. Det går fort. Plötsligt trendar en pedal och då köper man in den. 

Om någon känd amerikansk gitarrist visar en av våra pedaler på Youtube så kan den sälja slut under natten.
Daniel Noring
These Go To 11

Själva butiksnamnet These Go To 11 kommer från mockumentären om hårdrocksbandet Spinal Tap, där gitarristen förklarar sina framgångar med att hans förstärkare är bättre än alla andras för att hans reglage inte bara går till 10 utan till 11. När reportern invänder att det ju bara är en märkning möts han av total oförståelse. ”Nej, du fattar inte. De här går till 11!”
Se det legendariska klippet här

Här är juryns motivering till vinsten på Retail Awards:

Gedigen kunskap från turnélivet har skapat en hög kunskapsnivå! Unik service, specialistkunskaper och en ärlig ambition att hjälpa kunden med allt från plektrum till högtalarverktyg. These Go To 11 har lyckats skapa en inspirerande koppling till Sveriges musik- och kulturhistoria, i samarbete med de bästa tillverkarna. En butik som behöver upplevas!

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
charlie-weimers.png

Inför EU-valet: Tre frågor till Charlie Weimers (SD)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
alice-teodorescu-mawe.png

Inför EU-valet: Tre frågor till Alice Teodorescu Måwe (KD)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
ordforandepriset-2024.jpg

Årets vinnare av Ordförandepriset 2024

NyhetSvensk Handel delar sedan 2014 ut pris till mycket lovande handelsstudenter. Årets vinnare är Alice Nylund och Sandra Jansson.
mans-zelmerlov.png

Säkra din plats på handelns mest festliga gala 2 oktober!

NyhetGör dig redo för en oförglömlig kväll på Berns den 2 oktober. Måns Zelmerlöw står på scen under Retail Awards och förgyller galakvällen.
eu-1715158369.png

Due Diligence och Forced Labour antagna i EU-parlamentet

NyhetDe två lagstiftningarna är nu antagna i EU-parlamentet. Svensk Handel berättar mer om vad som gäller.
eu-webbinarium-webb.jpg

Webbinarium: Hur ska företagen hantera EU:s hållbarhetslagstiftning?

NyhetSvensk Handel bjuder in till webbinarium som är inriktat på att förklara och reda ut centrala aspekter av den kommande EU-lagstiftningen.
nrs-fyra-forsta-namnen.jpg

Nordic Retail Summit samlar näringsliv och politik den 2 oktober

NyhetNäringslivets företrädare, beslutsfattare och politiker samlas för att diskutera hållbarhet, säkerhet och AI.
martina-reportage.jpg

Häng med till Svensk Handel i Bryssel

NyhetMartina Elfgren, chef för Svensk Handels Brysselkontor, ger oss en uppdatering på vad som är aktuellt i Bryssel just nu.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.