Hoppa till innehåll

I en tid där EU intensifierar sina ansträngningar för att främja hållbarhet genom omfattande lagstiftning står företag, särskilt små och medelstora företag, inför betydande utmaningar. Svensk Handels senaste hållbarhetsundersökning visar att 37 procent av företagen kämpar med att anpassa sig till dessa nya regler.

eu-webbinarium-webb.jpg
Ingela Hiltula, Annika Rosing och Magnus Nikkarinen.

Som stöd i omställningsarbetet bjuder Svensk Handel nu in handelsföretagen till ett informativt webbinarium kl. 12:00-12:50 den 4 juni, som är inriktat på att förklara och reda ut centrala aspekter av den kommande EU-lagstiftningen, och hur företagen bäst förbereder sig.

Expertinsikter och panelister

Webbinariet kommer att ge deltagarna en grundlig genomgång av vad de viktigaste lagstiftningarna kommer att innebära för handelssektorn. För att ge de mest relevanta och praktiska råden har vi samlat en panel relevanta personer:

  • Magnus Nikkarinen, hållbarhetsansvarig på Svensk Handel, inleder med att berätta om de mest relevanta hållbarhetslagstiftningarna, med tidsplan för ikraftträdande och i stora drag vad lagstiftningarna innebär för handelsföretagen.

  • Ingela Hiltula, avdelningschef vid Naturvårdsverkets Kretsloppsavdelning, kommer att belysa Naturvårdsverkets roll som tillsynsmyndighet.

  • Annika Rosing, enhetschef för miljö och innovation på Tillväxtverket, kommer att belysa Tillväxtverkets roll som myndighet för främjande av stärkt konkurrenskraft för näringslivet.

Vad du kan förvänta dig

Deltagarna kommer att få värdefulla insikter om hur de kan förbereda sina företag för att inte bara uppfylla de nya kraven utan också utnyttja möjligheterna som en mer hållbar affärsmodell erbjuder. Webbinariet kommer att täcka allt från grundläggande förståelse av lagstiftning till strategier för att effektivt implementera hållbara arbetsmetoder som gynnar både miljön och företagets konkurrenskraft.

Detta webbinarium är särskilt relevant för dig som är verksam på ett mindre eller medelstort företag inom handeln, men oavsett storlek på företag är du varmt välkommen med din anmälan.  

Vi ser fram emot att välkomna dig till ett engagerande och informativt webbinarium.

Anmäl dig här >>

magnus-nikkarinen.jpg

Magnus Nikkarinen

Näringspolitisk expert

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
charlie-weimers.png

Inför EU-valet: Tre frågor till Charlie Weimers (SD)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
alice-teodorescu-mawe.png

Inför EU-valet: Tre frågor till Alice Teodorescu Måwe (KD)

NyhetSvensk Handel tar tempen på partiernas toppkandidater inför EU-valet 9 juni. På vilket sätt vill de driva frågor som gynnar handeln?
ordforandepriset-2024.jpg

Årets vinnare av Ordförandepriset 2024

NyhetSvensk Handel delar sedan 2014 ut pris till mycket lovande handelsstudenter. Årets vinnare är Alice Nylund och Sandra Jansson.
mans-zelmerlov.png

Säkra din plats på handelns mest festliga gala 2 oktober!

NyhetGör dig redo för en oförglömlig kväll på Berns den 2 oktober. Måns Zelmerlöw står på scen under Retail Awards och förgyller galakvällen.
eu-1715158369.png

Due Diligence och Forced Labour antagna i EU-parlamentet

NyhetDe två lagstiftningarna är nu antagna i EU-parlamentet. Svensk Handel berättar mer om vad som gäller.
eu-webbinarium-webb.jpg

Webbinarium: Hur ska företagen hantera EU:s hållbarhetslagstiftning?

NyhetSvensk Handel bjuder in till webbinarium som är inriktat på att förklara och reda ut centrala aspekter av den kommande EU-lagstiftningen.
nrs-fyra-forsta-namnen.jpg

Nordic Retail Summit samlar näringsliv och politik den 2 oktober

NyhetNäringslivets företrädare, beslutsfattare och politiker samlas för att diskutera hållbarhet, säkerhet och AI.
martina-reportage.jpg

Häng med till Svensk Handel i Bryssel

NyhetMartina Elfgren, chef för Svensk Handels Brysselkontor, ger oss en uppdatering på vad som är aktuellt i Bryssel just nu.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.