Hoppa till innehåll

Hållbar E-handel blir en del av Svensk Handel och lyfter handelns hållbarhetsarbete

Hållbar E-handel blir en del av Svensk Handel och kraftsamlar för att säkra en hållbar utveckling för den svenska e-handeln.

hallbar-ehandel-pm.png

Hållbar E-handel och Svensk Handel går samman för att intensifiera branschens hållbarhetsinitiativ. Denna strategiska allians markerar en ny era av samarbete och innovation, med målet att leda svensk e-handel mot en mer hållbar och konkurrenskraftig framtid.

– Med Hållbar E-handel stärker vi ytterligare vår satsning på att göra e-handeln mer hållbar. Tillsammans med våra medlemmar och kompetens och vårt befintliga nätverk inom hållbara e-handelsleveranser storsatsar vi på att göra svensk e-handel ännu mer konkurrenskraftig och hållbar, säger Sofia Larsen, VD på Svensk Handel.

Hållbar E-handel grundades 2019 av ehandel.se och är idag med sina 150 medlemmar ett av Sveriges ledande forum för verksamma inom e-handel att dela kunskap och utveckla e-handelns hållbarhetsarbete. Bland de aktiva medlemmarna finns bland annat Apotea, Boozt, Lyko och Amazon.

Under de senaste fyra åren har man bland annat bedrivit ett arbete för att minska luften i e-handelns transporter, erbjudit utbildningar, presenterat branschstandarder för mer effektiva leveranser samt skickgradering av begagnade produkter. I och med sammanslagningen med Svensk Handel kan arbetet kring cirkularitet stärkas. Dels genom Svensk Handels befintliga arbete och kompetens. Men också genom att vi gemensamt ytterligare ökar möjligheten att attrahera medel för forskning och innovation.

– Vi är fantastiskt stolta över vad vi åstadkommit under så kort tid. Tillsammans med Svensk Handel skapar vi helt nya möjligheter, där våra medlemmar kan fortsätta sitt arbete med ökade resurser och större räckvidd för att driva hållbarhetsagendan framåt, säger Patrik Rees, styrelseordförande i Hållbar E-handel.

Hållbar E-Handel slås samman med Svensk Handels nätverk för hållbara e-handelsleveranser och bildar nätverket Hållbar E-handel inom ramen för Svensk Handel. Hållbar E-handels medlemmar kommer fortsätta att bedriva arbetet liksom tidigare i samverkan med Svensk Handel.

presskontakt-3.jpg

Presskontakt

Är du journalist och vill komma i kontakt med Svensk Handel? Kontakta vår pressjour

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
skor-kartong-liggande.jpg

Uteblivet vårväder dämpar klädförsäljningen

PressmeddelandeSvensk Handels Stilindex för mars visar att klädhandeln hade en något tuffare månad i mars. Skohandeln hade däremot en stark månad.
secondhand-shopping.jpg

Second hand omsatte 1,7 miljarder kronor i februari

PressmeddelandeSecond hand fortsätter att växa i Sverige. Försäljningen steg markant i februari jämfört med föregående månad.
paskagg.png

Påskfirandet omsätter nära nio miljarder kronor inom handeln

PressmeddelandeSvensk Handels undersökning visar att varje påskfirare spenderar cirka 1 500 kronor under påsken.
Hållbarhet i fokus

Aktivt hållbarhetsarbete ger konkurrensfördelar

Pressmeddelande7 av 10 konsumenter anger att det är viktigt att företagen de handlar från bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete.
interior-kopcentrum-iii-med-mer-skarpa.jpg

Optimismen ökar inom handeln – ”Trenden går i rätt riktning”

PressmeddelandeLägre inflation och förmodade räntesänkningar inom kort gör att framtidsförväntningarna ökar bland svenska handlare.
ehi-2.png

Kraftig ökning av antal e-handlande konsumenter i februari

PressmeddelandeSvensk Handels E-handelsindikator för februari månad skattar e-handelns omsättning till 11,4 miljarder kronor.
gagata-utecentrum.jpg

Handelns hyror har ökat med över 20 procent på tre år

PressmeddelandeButikerna i sällanköpsvaruhandeln kan komma att betala 4 miljarder i hyresökningar på grund av KPI-indexeringen från 2022 till 2024.
familj-kunder-i-kladbutik.jpg

Positiv trend för skor och kläder i februari

PressmeddelandeFörsäljningen i klädhandeln ökade med 5,4 procent och skohandeln noterade en ökning med 6,1 procent.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.