Hoppa till innehåll

Hållbar E-handel blir en del av Svensk Handel och lyfter handelns hållbarhetsarbete

Hållbar E-handel blir en del av Svensk Handel och kraftsamlar för att säkra en hållbar utveckling för den svenska e-handeln.

hallbar-ehandel-pm.png

Hållbar E-handel och Svensk Handel går samman för att intensifiera branschens hållbarhetsinitiativ. Denna strategiska allians markerar en ny era av samarbete och innovation, med målet att leda svensk e-handel mot en mer hållbar och konkurrenskraftig framtid.

– Med Hållbar E-handel stärker vi ytterligare vår satsning på att göra e-handeln mer hållbar. Tillsammans med våra medlemmar och kompetens och vårt befintliga nätverk inom hållbara e-handelsleveranser storsatsar vi på att göra svensk e-handel ännu mer konkurrenskraftig och hållbar, säger Sofia Larsen, VD på Svensk Handel.

Hållbar E-handel grundades 2019 av ehandel.se och är idag med sina 150 medlemmar ett av Sveriges ledande forum för verksamma inom e-handel att dela kunskap och utveckla e-handelns hållbarhetsarbete. Bland de aktiva medlemmarna finns bland annat Apotea, Boozt, Lyko och Amazon.

Under de senaste fyra åren har man bland annat bedrivit ett arbete för att minska luften i e-handelns transporter, erbjudit utbildningar, presenterat branschstandarder för mer effektiva leveranser samt skickgradering av begagnade produkter. I och med sammanslagningen med Svensk Handel kan arbetet kring cirkularitet stärkas. Dels genom Svensk Handels befintliga arbete och kompetens. Men också genom att vi gemensamt ytterligare ökar möjligheten att attrahera medel för forskning och innovation.

– Vi är fantastiskt stolta över vad vi åstadkommit under så kort tid. Tillsammans med Svensk Handel skapar vi helt nya möjligheter, där våra medlemmar kan fortsätta sitt arbete med ökade resurser och större räckvidd för att driva hållbarhetsagendan framåt, säger Patrik Rees, styrelseordförande i Hållbar E-handel.

Hållbar E-Handel slås samman med Svensk Handels nätverk för hållbara e-handelsleveranser och bildar nätverket Hållbar E-handel inom ramen för Svensk Handel. Hållbar E-handels medlemmar kommer fortsätta att bedriva arbetet liksom tidigare i samverkan med Svensk Handel.

presskontakt-3.jpg

Presskontakt

Är du journalist och vill komma i kontakt med Svensk Handel? Kontakta vår pressjour

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
ursula-von-der-leyen-1400x788-01-1721306462.jpg

Ursula von der Leyen omvald till EU-kommissionens ordförande

PressmeddelandeDen 18 juli omvalde Europaparlamentet Ursula von der Leyen för en andra mandatperiod som ordförande för Europeiska kommissionen. När Europap
butiksentre-kladaffar.jpg

Dyster månad för väderberoende försäljning

PressmeddelandeDe goda majsiffrorna höll inte i sig i juni. En del kan förklaras av sämre väder, men konsumenterna är fortsatt försiktiga med sina inköp.
sh-logotyp-brun.jpg

Regeringen måste markera mot Temu och Shein

PressmeddelandeSvensk Handel uppmanar nu regeringen att, likt som gjorts i Danmark, tydligt markera mot de kinesiska e-handelsjättarna.
sjalvscannning.png

Hälften av handlarna utsattes för brott under det andra kvartalet

PressmeddelandeHandelns brottsutsatthet har etsat sig fast på höga nivåer. Nya siffror visar att stöld fortsatt är det vanligaste brottet man utsätts för.
matkorg.png

Stigande optimism inom stora delar av handeln

PressmeddelandeFramtidstron ökar från låga nivåer inom butikshandeln samt partihandeln, medan e-handeln ser något mer negativt på kommande tre månader.
sergelgatan-sommar.png

Handlare ser ljust på sommarens försäljning

PressmeddelandeÖver 40 procent av Sveriges handlare förväntar sig en ökad försäljning under sommarmånaderna juni, juli och augusti i år.
ehi-3.png

Kraftig ökning av e-handeln i maj

PressmeddelandeE-handelsindikatorn för maj månad skattar e-handelns omsättning till 14,9 miljarder kronor. En ökning med 29 procent jämfört med 2023.
blurrad-kvinna-och-klader.jpg

Nya dystra siffror – det stjäls för mer än någonsin inom handeln

PressmeddelandeÅterkommande stölder är ett stort problem som på sikt kan få katastrofala konsekvenser för handlare och personal.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vår behandling och dina rättigheter.