Hoppa till innehåll

Med ett ökat fokus på frågor som rör hållbarhet, samt tuffare ekonomiska tider, är det viktigare än någonsin att vara noga med sina inköp och välja sådant som man verkligen tycker om och som håller länge. Årets modejulklapp blir därför ’’plagget du använder’’.

kund-i-kladbutik.jpg

Den största delen av modebranschens klimatpåverkan sker i produktionsstadiet, att välja plagg med omsorg, använda dem och ta hand om dem ordentligt är därför en nyckelfaktor för att göra branschen mer hållbar. Allt fler aktörer lanserar hållbara produkter av hög kvalitet med lång livslängd.

- Hållbarhet är en viktig fråga hos såväl branschen som konsumenterna. Vi ser i år en möjlighet att tillsammans ta ansvar för hur vi handlar och se till att plagg som kommer uppskattas och tas hand om ligger under granen, säger Charlotte Nordén, ordförande för Svensk Handel Stil.

Årets modejulklapp täcker många olika kategorier och ändamål. Det kan vara allt från en värmande mössa till den perfekta festklänningen eller kavajen som funkar till allt - huvudsaken är att inte göra förhastade inköp utan att tänka till och satsa på något man vet att mottagaren kommer att uppskatta.

- Årets modejulklapp går att hitta både i fysisk butik och digitalt, överallt i modehandeln. Bara fantasin och mottagarens önskelista sätter gränserna, säger Charlotte Nordén, ordförande för Svensk Handel Stil.

presskontakt-3.jpg

Presskontakt

Är du journalist och vill komma i kontakt med Svensk Handel? Kontakta vår pressjour

Hej! Hitta rätt genom att söka och filtrera listan. Sortera som det passar!
Vald kategori
Valt ämne
Sortera efter
kopcentrum.jpg

Framtidsförväntningarna inom handeln fortsätter att stiga

PressmeddelandeDet nya året har medfört positivare tongångar inom handeln. För andra månaden i rad stiger framtidsförväntningarna.
myrorna-taby-centrum.jpg

Utredning om enklare momsregler för begagnade varor

PressmeddelandeSvensk Handel välkomnar att en utredning om enklare momsregler för begagnat tillsätts. Men saknar en översyn av momssatser.
ehi8.png

Stark öppning på året för e-handeln

PressmeddelandeSvensk Handels E-handelsindikator visar en ökning med 19 procent jämfört med januari 2023.
ehi-helar-2023.png

E-handelns omsättning minskade under 2023

PressmeddelandeE-handelsindikatorn skattar att e-handelns omsättning under 2023 minskade med 8 procent jämfört med 2022.
interior-kladbutik.jpg

Vikande klädförsäljning i januari samtidigt som skohandeln ökade

PressmeddelandeStilindex för januari visar att klädhandeln hade en tuff inledning av 2024, medan skohandeln fortsätter att rapportera om ökad försäljning.
alla-hjartans-dag.png

Rekordmånga firar Alla hjärtans dag i år jämfört med de senaste åren

PressmeddelandeFem av tio svenskar planerar att uppmärksamma kärlekens dag. En markant uppgång jämfört med 2023.
kamerabevakning-i-butik.jpg

Nästan varannan handlare utsattes för brott under 2023

PressmeddelandeBrotten mot handeln och dess personal ökade under 2023. Skåne, Örebro och Stockholms län var särskilt utsatta.
mq_second-hand.jpg

Ny indikator: Begagnathandeln omsatte drygt 1 miljard i december

PressmeddelandeSecond hand är en naturlig del av handelsbranschen. Därför presenterar Svensk Handel en ny rapport – Pre Loved-indikatorn.

Håll dig uppdaterad med Svensk Handels nyhetsbrev

Få koll på de viktigaste nyheterna som rör dig som handlare. Varannan vecka skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi samlar vägledningar, förmåner och de senaste rapporterna som hjälper dig som handlare i din vardag. Registrera dig redan idag!

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.